1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Презентация и тест драйв на McCormick X7.624 VT-Drive близо до Лион, Франция

Презентация и тест драйв на McCormick X7.624 VT-Drive близо до Лион, Франция

Машината е сред финалистите в конкурса „Трактор на годината“ 2020!

Италианската компания Argo Tractors организира презентация и тест драйв на McCormick X7.624 VT-Drive пред журито на конкурса „Трактор на годината“. Събитието се проведе близо до френския град Лион, където беше открита и нова инвестиция на Argo Tractors – собствена база и шоу руум.

McCormick X7 VT-Drivе е разпознат в цяла Европа като много добър трактор - ефективен, комфортен и производителен. Това е третата поредна година, в която наши брандове участват като финалисти в конкурса „Трактор на годината“, заяви Симеоне Морра, корпоративен бизнес директор на Argo Tractors. С увеличена до 240 к.с. мощност на двигателя финалистът в конкурса представлява най-високата производителност на серията X7.6 VT-Drive. Оборудван с 6-цилиндров, 24-клапанен, 6,7-литров двигател Beta Power Fuel Efficiency Tier 5, McCormick X7.624 развива максимален въртящ момент със системата Power Plus, която гарантира максимална мощност и производителност, съчетани с икономии на гориво, по-малко износване на трактора и щедра резерва от 36% въртящ момент. Системата SCR с 52-литров резервоар за AdBlue намалява емисиите на двигателя. Системата SCR е съчетана с дизелов оксидиращ катализатор, пасивен оксидиращ катализатор, способен да намали замърсителите и да покрие най-взискателните разпоредби против замърсяването. Системата на двигателя Best in Class - най-добър в класа си, прави възможно оптимизирането на горивните филтри с цел намаляване на загубите на двигателно масло, намаляване на времената и разходите за техническо обслужване. Освен това, системата Двигателна спирачка се използва за подобряване на транспортната ефективност.

„Тракторът е оборудван с нова ZF трансмисия 20/20. Освен че двигателят отговаря на последните изисквания Stage 5 за вредни емисии, той също така е с увеличени сервизни интервали до 1200 часа. Покривът на кабината на трактора е съвсем нов, още по-осветен с 12 работни фара, чиито местоположения бяха променени, за да осигурят на оператора обзорна видимост дори при работа през нощта“, коментира Андреа Брентегани, занимаващ се с разработката на Х7.

Новаторската технология на трансмисията VT-Drive има четири обхвата предавки, простиращи се от минимум 0,04 км/ч до максимум 50 км/ч, улеснявайки производителността във всяка работна среда. Четирискоростният ВОМ и заден мост с подсилени крайни предавки позволяват подаване на пълната мощност с модуларно задвижване и автоматично регулируема конфигурация.

Фокусирането върху улесняването на работата на оператора е запазено и очевидно в дизайна на кабината с полуактивно окачване, която включва материали от върхово качество, отлична ергономичност и внимание към детайла, които водят до максимално удобство и простор.

Превъзходната технология на тракторите си съответства с елитния интериор и екстериор на кабината.

За увеличаване на работното удобство, разположението на органите за управление върху подлакътника беше преразгледано, за да осигури подобрена ергономичност.

Освен всичко това, модерната система Fleet Management прави възможно прецизното управление на агропарка на всеки собственик на Landini или McCormick.

„Fleet management е система, която се състои от три части – първата е инсталирана в машината – това е контролер с GSM и GPS връзка, посредством която се съхраняват данни от трактора и те се изпращат към база, съхранявана виртуално – т.нар. облак. Третата част е уеб портал, който се използва от мениджърите в земеделието, собственици на машините и дилърите с цел контрол и проверка на данните на трактора, подчерта Клаудио Косини от отдел електронни технологии в Argo Tractors. - Използването на Fleet management позволява да се знае статусът на машината в реално време навсякъде по света – вижда се местонахождението й, конкретната работа, която извършва, скорост, работата на двигателя, разхода на гориво и всички важни за фермера параметри. Тези данни могат да се получават чрез смартфон, лаптоп, таблет. Има два вида начини на достъп до системата - единият е към фермера, а другият – към дилъра, който получава информация единствено за състоянието на машината. Чрез получената информация може да се прави диагностика на трактора, за да се реагира максимално бързо, ако има проблем. Фермерът пък може да сравнява данните ден по ден и година по година, за да има представата за резултатите от работата на машината по този начин може да контролира разходите.“

„Това е перфектният трактор за предприемачи и големи фермери, които разполагат с мощност и същевременно – лека и гладка работа, благодарение на променливата VT трансмисия, каза Антонио Салватерра, директор маркетинг на Argo Tractors. Нашата цел е да произвеждаме трактори, които са лесни за управление и ползване, както и икономически изгодни. Смятаме, че това е много ефективен трактор за българския пазар. Имаме много сила връзка с Оптиком вече 20 години. Те не само продават трактори, те са истински партньори и ни дават обратна връзка за нуждите на фермерите и как по-добре да конструираме нашите трактори. На изложението в Хановер през ноември ще се фокусираме върху високите мощности при тракторите McCormick. Моделът McCormick X7.624 VT-Drive ще бъде звездата на нашия щанд, ще представим още гамата X8 Stage 5. При Landini ще покажем специализирани трактори за овощни насаждения с познатата от миналата година Advanced Driving system. През следващата година ще представим всички новости, върху които вече работим.“

Полевата презентация на McCormick X7.624 VT-Drive, финалист в конкурса „Трактор на годината“ за 2020, съвпадна с официалното откриване на най-новата инвестиция на Argo Tractors.

Базата на Argo Tractors France е разположена на централно място, близо до Лион, с добра видимост и близост до обработваеми полета. Разполага с шоу руум, тренировъчни зали за технически и продуктови обучения, зала за презентации.

„Тази инвестиция е много важен сигнал на нашата отдаденост към пазара и клиентите във Франция“, коментира Симеоне Морра, корпоративен бизнес директор на Argo Tractors.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.