1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Придобиването на CGS от Trelleborg е финализирано

Придобиването на CGS от Trelleborg е финализирано

CGS Holding включва фирмите Mitas, Rubena и Savatech

Trelleborg финализира придобиването на CGS Holding a.s. – частна компания с водещи позиции в селскостопанския и промишления сектор, както и производството на специални гуми и инженерни полимерни решения. Общата парична стойност на сделката възлиза на приблизително 10.9 млрд. шведски крони – пари в брой и без дългове. CGS е със седалище в Чешката република и генерира продажби от приблизително 5.6 милиарда крони през 2015 г. с оперативен марж от 16.5%.

„Приветстваме CGS в групата на Trelleborg. Компанията отдавна е в нашия списък за интересни придобивания. Придобиването означава, че Trelleborg почти ще удвои продажбите в сектора на селскостопанските гуми, ще засили водещата си позиция при индустриалните гуми и ще добави нови позиции в сегмента на допълнителните специални гуми. Конструктивните полимерни решения на CGS добавят нови интересни позиции, както и укрепване на съществуващите водещи позиции на Trelleborg в няколко от настоящите бизнес сфери на Групата“, казва Петер Нилсон, президент и главен изпълнителен директор на Trelleborg.

CGS Holding включва фирмите Mitas, Rubena и Savatech. На Mitas се падат близо две трети от продажбите на групата и фирмата има силен пазарен дял на специални гуми с особено значима позиция в рамките на селскостопанските гуми. Предлагането на специални гуми се допълва от бизнеса с полимерни разтвори на Rubena и Savatech, включително уплътнения, уплътнителни профили, формовани продукти и други инженерни решения.

„Ние сме убедени, че селскостопанският пазар ще се възстанови, което ни дава възможност да се възползваме от атрактивни решения. Считаме, че покупката ще бъде привлекателна предвид очакваната синергия и бъдещото възстановяване на селскостопанския пазар“, заключава Петер Нилсон.

Mitas ще бъде интегриран в бизнеса на Systems Trelleborg Wheel. По време на прехода операциите ще бъдат независими от съществуващите операции на Trelleborg, преди постепенно да се интегрират в настоящия бизнес на Групата.

След придобиването Trelleborg ще има продажби от около 30 милиарда SEK, с около 23 000 служители в 47 страни.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.