1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Придвижването на селскостопанска техника се разрешава и през тъмната част на денонощието

Придвижването на селскостопанска техника се разрешава и през тъмната част на денонощието

Придвижването на трактори и комбайни ще бъде съпровождано със светлинна сигнализация

Селскостопанската техника ще може да се движи и в тъмната част от денонощието, е съобщил пред dariknews.bg, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русалов. Решението е взето на среща между представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на земеделието и храните, Агенция „Пътна инфраструктура“ и организацията на зърнопроизводителите. В зависимост от габаритите на техниката фермерите ще плащат годишни такси от 150 до 220 лв.

Разрешението за тракторите и комбайните важи от 1 май до 31 октомври, като в този период ще има забрана за движение от 23:00 часа вечерта до 05:00 часа сутринта. Пълната забрана е в сила от 1 ноември до 30 април. Русалов уточни, че ще бъде създаден и списък с първокласни пътища, по които ще има целогодишна забрана за движение на селскостопанска техника.

Придвижването на трактори и комбайни ще бъде съпровождано със светлинна сигнализация, както е било регламентирано и досега от Закона за движение по пътищата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.