1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Програмата за развитие на селските райони продължава да е атрактивна

Програмата за развитие на селските райони продължава да е атрактивна

Към момента Държавен фонд "Земеделие" е приел близо 2000 проекта

Близо 2000 проекта към момента е приел Държавен фонд "Земеделие "- сигурен белег, че Програмата за развитие на селските райони продължава да е атрактивна. Това заяви Светослав Симеонов, зам.-изпълнителен директор на фонда, по време на кръгла маса в Добрич в рамките на провеждащото се там Международно специализирано изложение “Селското стопанство и всичко за него”

Симеонов даде уверение, че всички проекти, които са били наследени от другите ръководства на ДФЗ, ще бъдат обработени, а новият прием ще мине нормално като бъдат преодолени дългите срокове за чакане и процедурите се извършват в рамките на нормативно определените срокове. По този начин основната цел, а именно достигането максимално бързо до земеделския производител, ще бъде осъществена.

На днешната кръгла маса бяха дискутирани въпроси, свързани със стратегията на Министерство на земеделието и храните за развитие на аграрния сектор в рамките на Общата селскостопанска политика на Общността, контрола и качеството на храните, както и политиката на инвестиции в обновяването на земеделските стопанства. По време на дискусиите и презентациите бе подчертан важен за страната ни момент – отбелязвания напоследък факт, че България след Африка е с най-добри условия за развитие на екологично пчеларство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.