1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. „Римекс 1 – Холдинг” ще представи топ машини за посетителите на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

„Римекс 1 – Холдинг” ще представи топ машини за посетителите на изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич

Традиционният земеделски форум ще бъде открит на 30 август 2011 г.

По време на участието си в изложението „Селското стопанство и всичко за него” в гр. Добрич фирма „Римекс 1 – Холдинг” ЕАД ще представи новите серии трактори от CASE IH, оборудвани със системата Efficient Power, спомагаща за повишаване на мощността на двигателя, намаляване разхода на гориво и увеличаване на производителността.

„Римекс” ще представи модели Puma CVX, които са първите трактори на CASE IH, чиито двигатели са оборудвани с технологията Efficient Power. Освен това системата ползват и новите машини от серията Magnum и Stieger/Quadtrac.

Резултатите от тестовете на полето показват, че могат да бъдат спестени повече от 10% гориво в сравнение с конвенционалния дизелов двигател. В същото време тази система повишава мощността и намалява времето за реакция на двигателя.

Част от тази система е и катализатор за отработване на изгорелите газове SCR (Selective Catalytic Reduction), който спомага за покриване на TIER 4 изискванията за вредни емисии. Системата за Селективна каталитична редукция (SCR) представлява най-доброто достижение при високомощностните селскостопански машини за 2011 г. Важен момент при системата е, че SCR технологията не връща отработените газове обратно в двигателя както при конкурентните производители. SCR работи отделно от двигателя, като преди да постъпят в катализатора, изгорелите газове биват третирани с AdBlue (воден разтвор с 32% урея) и след това биват до обработени в катализатора.

Предимствата на SCR системата са:

  • Намаляване разхода на гориво с до 12% в сравнение с тракторите, използващи EGR (система за рециркулация на отработени газове). При EGR системата отработените газове се връщат обратно в горивната камера на двигателя за доизгаряне на вредните емисии. От това следва, че тракторът има нужда от по-голям охлаждащ пакет и повече ресурс, който черпи от двигателя с цел да охлади газовете до определена температура, за да могат те да постъпят в двигателя отново. Друг минус на двигателите с EGR система за обработка на изгорели газове е по-високият разход на гориво, идващ от това, че горивото се смесва с голям процент изгорели газове, а не с чист въздух, при което се губи от ефективната мощност на двигателя.
  • Двигателят работи с оптималната си температура дори и при много тежки натоварвания.
  • Повишаване ефективната (реалната) мощност на двигателя с 15% благодарение на това, че изгорелите газове се обработват извън двигателя, а не в горивната камера както при Tier 3 двигателите.
  • Увеличаването на сервизните интервали (смяна на маслото) поради това, че в маслото попада значително по-малко количество сажди и то остава „чисто” по-дълго време.

Друго предимство на тракторите е и Системата за автоматичен контрол на производителността (АРМ), която спестява до 24% гориво благодарение правилното синхронизиране на трансмисията с двигателя. Тя е приложима както при работни, така и при транспортни операции. Независимо от теглената машина, докато е активирана АРМ системата операторът единствено трябва да избере желаната постъпателна скорост.

В рамките на специализирания форум от „Римекс” ще насочат вниманието на фермерите и към тракторите от сериите Maxxum и JX. Ще бъде представен още телескопичен товарач Merlo 34,7, който е истинско постижение на инженерите в името на потребителите. Телескопичните товарачи на Merlo работят не само на големи височини и разстояния, но покриват много по-голямо работно пространство благодарение на голямата маневреност и компактност, с което се постига лекота и удобство.

Посетителите могат да очакват самоходна пръскачка Tecnoma Laser, която е здрава и комфортна, мощна и гъвкава, позволявайки бърз и лесен достъп до всяка точка. Нейният капацитет на резервоара е 4200 литра и дължина на щангата 24 м.

По отношение на прикачния инвентар ще може да се види сеялка Vaderstad RDA 600S, стърнищен култиватор Top Down , култиватор Vaderstad Carrier 650, торачка Kverneland Exacta TL, която е на най-високо технологично ниво. Бункерът на TL е допълнително изолиран от основната рамка с вградена теглителна система, което осигурява постоянен контрол на зареденото количество тор в бункера. Освен тях ще бъдат изложени и дискова брана Kverneland Visio с работна ширина от 3,80 до 6,30 м, с най-високо качество на работните дискове и лагери – изключително здрави и устойчиви на износване.

Дисковата брана Salford 870 6,5 m е оборудвана с 3-редова палцева брана и единичен ролер за по-добра обработка, което спомага за по-качественото обработване на почвата и пести разходи: гориво, резервни части, време и работни заплати. Фермерите ще могат да видят и продълбочител Salford, култиватор Franquet модел Combigerm 6 m и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.