1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. "Римекс 1-Холдинг" ЕАД ще бъде част от Titan Machinery, най–големият дистрибутор на CNH в света

"Римекс 1-Холдинг" ЕАД ще бъде част от Titan Machinery, най–големият дистрибутор на CNH в света

Целта на създаването на новото дружество е разрастването на бизнеса

На 06.03.2012 г. от 14:00 ч. в зала "България" на Международен панаир Пловдив ще се проведе официална пресконференция по повод създаването на Българо-Американско дружество с името Titan Machinery Bulgaria, което дружество ще наследи дейсността на  фирма "Римекс 1- Холдинг" ЕАД.

Собственик на мажоритарния акционерен дял на дружеството ще бъде  американската компания Titan Machinery Inc. с адрес на управление Северна Дакота, САЩ. Компанията е най-големият  дилър на CNH в световен  мащаб.

Румен Лазаров, президент на Римекс заяви: "Целта на създаването на новото дружество е разрастването на бизнеса, чрез внедряване на американския опит в земеделието, прилагането му в мениджмънта, продажбите и сервиза на селскостопанска техника."

Диляна Иванова, изпълнителен директор на Римекс заяви: "Гордея се, че ще бъдем част от Titan Machinery, най – големия дистрибутор на CNH в света. Доказахме на нашите партьори, че направиха правилния избор, като се довериха  на Римекс. Вече няма и най – малко съмнение, че винаги ще бъдем лидер на пазара."

Дейвид Мейер, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Titan Machinery Inc. заяви: „Развълнувани сме от възможността да разширим нашето международно присъствие с придобиването на Римекс. След експанзията ни в Румъния това придобиване ще ни даде възможност да постигнем целите си за нашите операции в Източна Европа и допълнително да се възползваме от глобалната икономика на агробизнеса.”

България разполага с обширни и плодородни селскостопански площи и земеделието е важна част от националната икономика. Римекс работи за българското земеделие  от 1990 г., а от 1992 г.  досега е официален представител на CASE IH в страната. За последната фискална година базите, включени в мрежата на Римекс, са генерирали приходи от около $ 37 милиона. Римекс ще продължи да бъде управлявана от сегашния си мениджърски екип, както и предишният собственик ще запази миноритарен дял в компанията.

Питър Кристиансън, президент на Titan Machinery и главен оперативен директор, заяви: „През последните двадесет години екипът на Римекс е изградил силна мрежа от представителства, със стратегически локации в България и има развити отношения със земеделските производители в цялата страна. Ние очакваме с нетърпение съвместната ни работата с екипа на Римекс и прилагането на оперативния модел на Титан в  търговските представителства в цялата страна. Ние сме уверени, че тези бази ще допринесат за нарастването на нашите брутни и нетни доходи.“

Информация за Римекс

Фирма "Римекс" е създадена през 1990 г. със седалище гр. София, България. Първоначалната й дейност е внос на резервни части за пътностроителни машини и минно оборудване. През 1992г. фирмата  става официален представител на Case IH  и дейсноста и се пренасочва към търговията със селскостопанска техника.  Фирма "Римекс" е официален вносител на световно известни  марки селскостопанска техника, като CASE IH, VADERSTAD, SALFORD, KVERNELAND, TECNOMA, MERLO и др. Повече от  20 години, водеща цел на "Римекс" е предлагането  на  прогресивни и иновативни технологии  за българското земеделие. "Римекс 1 – Холдинг" ЕАД разполага с изградена собствена  мрежа от търговски и сервизни центрове в цялата страна: София, Ст. Загора, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Монтана, Червен бряг и Борован.

Допълнителна информация за "Римекс" можете да намерите на адрес www.rimex.bg

Информация за Titan Machinery Inc.

Titan Machinery Inc. е учредено през 1980 г. със седалище в Уест Фарго, Северна Дакота и е мулти бизнес единица с развити и новопридобити представителства. Компанията притежава и управлява мрежа от търговски обекти, които предлагат пълно обслужване за селскостопанско и строително оборудване в САЩ и в Европа. След приключване на сделката по придобиването на Римекс, мрежата на Титан Машинъри ще включва 91 търговски представителста  в Северна Америка и Европа,  разположени в Северна Дакота, Южна Дакота, Айова, Минесота, Монтана, Небраска, Уайоминг, Уисконсин,  както и 9 търговски обекта разположени в Румъния и България. Titan Machinery Inc. представлява CNH – мажоритарен собственик на дъщерно дружество на Fiat Industrial, включващо Case IH, New Holland Agriculture, Case Construction, New Holland Construction, Kobelco и CNH Capital.

Допълнителна информация за Titan Machinery Inc. можете да намерите на адрес www.titanmachinery.com .


                                                                      източник "Римекс 1 -Холдинг" ЕАД

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.