1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. С обновената серия от компактни трактори Boomer New Holland увеличава гамата си от машини за поддръжка на зелени площи

С обновената серия от компактни трактори Boomer New Holland увеличава гамата си от машини за поддръжка на зелени площи

Това са шест нови модела с мощност 23–47 к.с.

С представянето на шест нови модела Boomer с мощност 23– 47 к.с. New Holland обогати и обнови известната си едноименна серия от компактни трактори. Сред новите придобивки на трите трактора от серия Boomer 3000 с водещи за своята категория характеристики е модернизираната непрекъснато променлива трансмисия EasyDrive™. Моделите от серия Boomer развиват мощност от 23–51 к.с. и се предлагат с различни технически спецификации: от изискваното като базисно ниво лесно потегляне до характеристики, които ще задоволят и най-взискателните оператори на Boomer 3000.

„Избрахме най-добрите си технологии от всички машини, които предлагаме и ги внедрихме в едни от най-компактните представители на нашите трактори: новите серии Boomer и модернизираните модели Boomer 3000“, заяви Лука Майнарди, директор на отдел „Трактори и управление на жизнения цикъл на продуктите“.

„Благодарение на идеалното съчетание на максимален комфорт за операторите и широкия набор от технически спецификации, като прецизното управление на скоростите например, тракторите от двете серии ще бъдат еднакво ефективни при изпълнението на комунални услуги, при работа в частни имоти и при поддръжката на спортни съоръжения“.

Моделите от сериите Boomer и Boomer 3000 са част от широката гама от трактори с универсално приложение, към която се причисляват и тракторите T3000, T4 PowerStar и T5. Всички те са идеални за изпълнението на широкомащабни дейности и могат да бъдат оборудвани със специални гуми за работа върху тревни площи.

Забележителен комфорт за операторите: масивни конструкции за защита при преобръщане (ROPS) и кабина Super Suite™ с водещи за този клас машини характеристики

New Holland знае, че комфортът е в състояние да съкрати и най-дългите работни дни, а тракторите Boomer 20-50 са пример в тази насока. Просторната платформа на конструкциите за защита при преобръщане (ROPS) е снабдена с контролни устройства с различни цветове за по-лесно управление, особено при работа на тъмно или на слаба светлина. Платформата е с опростено оформление и заедно с напълно регулируемата седалка осигурява уют на операторите, независимо от техните физически характеристики.

Моделите от серия Boomer 3000 са оборудвани с кабина Super Suite™ с водещи за бранша характеристики, която осигурява истински лукс при работа. Благодарение на модерните отоплителна и климатична система операторите се радват на изключителен комфорт 365 дни в годината. Естествената позиция на тялото при шофиране и капакът на покрива осигуряват добра видимост към челния товарач (когато такъв е наличен) през целия цикъл на повдигане на товара при минимална умора за шофьора. Моделите от серията притежават пълен набор от работни светлини, които гарантират максимално осветяване при работа в затъмнени пространства. 

По избор на клиента тракторите се оборудват с хидростатична трансмисия, механична трансмисия или непрекъснато променлива трансмисия EasyDrive™

Клиентите избират вида на трансмисията, с която желаят да закупят тракторите Boomer в зависимост от своите нужди. Моделите Boomer 20 и 25 се предлагат с хидростатична трансмисия с два диапазона от скорости, а моделите Boomer 30, 35, 40 и 50 могат да бъдат оборудвани с хидростатични трансмисии с три диапазона от скорости. Благодарение на тези трансмисии тракторите се привеждат в движение бързо и лесно, и притежават отлична маневреност при косене, за която решаваща роля играе превключвателната система с балансьорен педал. Операторите могат да превключват скоростите без да свалят ръце от волана, което гарантира допълнителна сигурност при шофиране. Кабините на тракторите Boomer притежава и функция за регулиране на дистанцията „cruise control“, която допълнително улеснява управлението на машината.

Моделите Boomer 30 и 35 притежават механична трансмисия 12x12, а първенците в серията – тракторите Boomer 40 и 50 – се предлагат и във вариант с трансмисия 16x16. Механичните трансмисии от този тип ще се превърнат в стандартен избор за всякакви операции, тъй като обезпечават безпроблемно предаване на мощността към земята и максимална ефективност при всякакви условия.

Моделите Boomer 3000 притежават отличената с множество награди непрекъснато променлива трансмисия EasyDrive™. Употребата на този тип трансмисии в тази категория машини е уникална. Благодарение на тях, тракторите Boomer притежават безпроблемно управление, с каквото само големите трактори разполагат. Верижно-ремъчната предавка осигурява безкрайно регулируемо управление на скоростта до 30 км/ч. С нейна помощ операторите могат прецизно да определят скоростта в зависимост от конкретното задание и да работят при по-ниски нива на шума в кабината и максимален комфорт. Спирането на машината е плавно и стабилно, а автоматичната система за регулиране на дистанцията позволява на шофьора да поддържа, възстановява и да настройва прецизно работната скорост. Освен това с помощта на модерна реактивна система, операторите могат да регулират степента на увеличаване и намаляване на скоростта според собствения си стил на управление на трактора или конкретното приложение.

Ненадмината ефективност при експлоатация: ефективни двигатели, богат избор на приспособления за задвижване (ПЗ) и редица патентовани от New Holland екстри

Моделите от серия Boomer 3000 притежават впечатляващи 4-цилиндрови дизелови двигатели, като и двата вида двигатели гарантират изключителна енергийна ефективност и реактивност. Те се се предлагат със система 4х4. При моделите 3000 тя се задейства по електронен път, като по този начин операторите контролират управлението на машината дори при движение по хлъзгави повърхности.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.