1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. С Titan Machinery Bulgaria до САЩ

С Titan Machinery Bulgaria до САЩ

Снимка:

Компанията провежда работно посещение в централата на Тitan Machinery Inc. и заводи на CNH

Пътуване до САЩ със свои клиенти и партньори стартира Titan Machinery Bulgaria в края на октомври. Работното посещение в Чикаго, Фарго и Маями включва запознаване с работата на мажоритарния собственик на дружеството – Тitan Machinery Inc. и заводи на световния концерн CNH.

В Чикаго групата посети „Домът на Маgnum“, разположен на площ от 58 дка. Това е заводът, където от производствените линии излизат тракторите Case Маgnum, New Holland, резервни части за комбайните, както и кабини за самоходните пръскачки. Тук се произвеждат също преден и заден мост за колесните и гумено-верижните трактори Stieger. Фабриката е основана от Джером Кейс, роден през 1819 г. Той е създал първата вършачна машина в щата Уисконсин. През 1915 г. Case пуска на пазара първия си трактор, модел 40, през 1929 г. – първия трактор с гуми и електрическо запалване. През 1940, 1950 и 1960 г. излизат нови модели на компанията.1970 г. е знакова за появата на сериите King и Spirit. През 1987 г. е произведен първият трактор Case Маgnum. Затова през 2013 г. се отбелязват 25 години от появата на Маgnum със Silver серията. 28% от произвежданите в завода трактори се изнасят в над 50 страни.

Следващата дестинация за българската група беше фабриката на CNH във Фарго, откъдето на ден излизат 21 трактора Stieger или Quadtrac. 75% от тракторите, които се произвеждат в завода, са с гумени вериги. Също така се тук се произвежда и верижното задвижване за комбайни.

Българските гости посетиха и централата на Тitan Machinery Inc. в гр. Фарго, намиращ се на границата на двата щата Северна Дакота и Минесота, един много добре развит в земеделско отношение район.

Олга Хол, бизнес директор на Тitan Machinery Inc., която отговаря за дейността на компанията извън територията на САЩ, запозна гостите с бизнес модела, който развива компанията. Тя е публична компания, която търгува с акции на Чикагската стокова борса. Основен дилър е на марките Case и New Holland за земеделско и строително оборудване. Тitan Machinery Inc. предлага също така и прикачен инвентар от партньорски фирми. В Северна Америка компанията има 105 представителства и 14 представителства в Европа. Всяко едно от тях има три отдела – за продажби, за резервни части и сервиз. Тitan Machinery Inc. инвестират усилено в имиджа и качеството на представителствата си. Скоро след придобиването на представителство, компанията го премоделира и инвестира в него, като през миналата година за това са вложени 18 млн. долара. Разрастването на американската компания в Европа става в специфични райони, където отглежданите култури и климатът са като в Северна Америка. Пренасяме нашите технологии и нашето развитие от Америка към Европа, заяви г-жа Хол. Тя обясни двата начина на разрастване на Тitan Machinery Inc. – чрез закупуване на партньорство, а вторият е чрез закупуване на представителство. 83% от бизнеса на Тitan Machinery Inc. е със селскостопанска техника и 17% - със строителна техника. 80% от оборота идва от продажбата на машини. През 2012 г. са били инвестирани 19 млн. долара в сервизно оборудване и специализирани автомобили. Към края на 2013 г. планираме да имаме оборот между 2,2 и 2,4 млрд. долара, подчерта още Олга Хол.

След натовареното бизнес пътуване групата се зареди с лятно настроение и екзотични преживявания в Маями, намиращ се в слънчевия щат Флорида, където се проведе и месечната оперативка на компанията.

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.