1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SAME Deutz-Fahr се споразумя с Gregoire да придобие дъщерната ѝ фирма Grégoire SAS

SAME Deutz-Fahr се споразумя с Gregoire да придобие дъщерната ѝ фирма Grégoire SAS

С това италианската компания ще предложи пълна гама продукти за производителите на вино и на зехтин

SAME DEUTZ-FAHR (SDF), водещ италиански производител на селскостопански трактори, зърнокомбайни, двигатели и земеделски машини, е постигнал споразумение с норвежката компания Gregoire AS да придобие нейната дъщерна фирма във Франция Grégoire SAS ("Грегоар"). Базирана в Шатобернар, областта Коняк, фирмата произвежда и продава най-вече гроздокомбайни, както и пръскачки, а също и продукти за механизация в прибирането на маслиновата реколта. Освен това Grégoire продава и широка гама от продукти за механизация в лозарството – ножици, шредери, тримери, машини за премахване на листата и пр. Продуктите ѝ са признати като технологични лидери заради тяхната надеждност, производителност и ниски разходи за поддръжка. Компанията държи световен пазарен дял от 35% и глобална дистрибуторска мрежа с присъствие в 25 страни.


В Grégoire работят 180 души, а годишните приходи на компанията възлизат на около 40 млн. евро. С предстоящото придобиване на Grégoire от SDF италианската компания ще попълни специализираната си гама, като по този начин ще предлага уникално и цялостно решение за най-взискателните производители на вино и зехтин.


SDF е базирана в Тревильо, Бергамо (Северна Италия) и е един от водещите световни производители на селскостопански трактори, зърнокомбайни, механизация за фермата и двигатели. Продуктите на SDF са известни под марките SAME, Deutz-Fahr, Lamborghini и Hürlimann. Гамата от трактори е от 30 к.с. до 270 к.с., а на зърнокомбайните – от 120 к.с. до 450 к.с. През 2010 г. SDF нае допълнително общо 2450 души в различни страни и отбеляза търговски оборот от € 855 млн. евро, като генерира печалба преди лихви и данъци от 20,1 млн. евро. Групата държи дял от 25,1% от компанията DEUTZ AG, независим водещ в световен мащаб производител на дизелови двигатели, листвани на Франкфуртската стокова борса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.