1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Със светлинно шоу премина световната премиера на трактора JCB Fastrac 8330

Със светлинно шоу премина световната премиера на трактора JCB Fastrac 8330

Тя се състоя в централата на JCB във Великобритания

Над 60 журналисти от водещи агромедии в Европа присъстваха на световната премиера на флагмана на JCB при тракторите – модела JCB Fastrac 8330 - най-мощният и високопроизводителен трактор на компанията. Той е по-голям, по-добър, по-ефективен повече отвсякога. Моделът е кулминацията в 25-годишния опит и експертиза на компанията в разработването на тракторите Fastrac. Уникалното при тях е, че са единствените в света и до днес с пълно окачване и с най-висока скорост, която могат  да развият. Те са символ на комфорт, стабилност, отлична теглителна сила. 

„JCB 8330 е флагманът в серия 8000. Той е с 8,4-литров 6-цилиндров двигател Тier 4 Final.  Тракторът е с мощност 335 к.с. Благодарение на CVT трансмисията е много лесен за управление и с голяма ефективност на полето. Той е с 50 на 50 разпределение на теглото, с централно разположена кабина, т.е. той е много добре балансиран, което означава, че има голям капацитет за работа с  различни видове прикачни машини и товари. Оборудван е с най-добрите спирачки в индустрията. При него спирачките ABS са стандарт.

Това е най-комфортният, най-продуктивният и безопасен трактор, който някога сме произвеждали. Това е брилянтна, гъвкава машина, лесна за управление. Един напълно нов стандарт за тракторите в този клас“, заяви след уникалното светлинно шоу в централата на английската компания Макс Джефри, генерален мениджър JCB Landpower.

Моделът е оборудван с впечатляващата Command Plus кабина – тиха, комфорта и просторна, първо лансирана в серия JCB Fastrac 4000.

JCB има невероятен опит и в конструирането на товарачи. През 1977 г. компанията лансира първия JCB Loadall. А през 1981 г. от производство излиза първият товарач, специално създаден за нуждите в земеделието. Абсолютна революция в индустрията – това прави JCB със своите разработки. 

Върхът в тези технологии е скорошното представяне на товарачите Agri Pro с първата в света тотално уникална Dual Tech VT променлива трансмисия. Това са две фантастични технологии в едно, доставящи максимум продуктивност, максимум ефективност, изключителни възможности за оператора.

Акцент на презентацията в централата на JCB беше поставен на гамата товарачи в средния сегмент - JCB 411 Agri и 417 Agri, съответно със 109 и 125 к.с. Те са създадени за тежки дейности, изискващи голямо натоварване. Снабдени са с двигател JCB EcoMAX и четирискоростна Powershift трансмисия.

Флагманът в средния сегмент е товарачът JCB 413S Agri, с 6-скоростна Powershift трансмисия. „Подходящ е за работа със силаж във фермите или за товарене на тор. Новият товарач е оборудван с JCB EcoMAX двигател, развиващ 145 к.с., с 6-скоростна трансмисия, с Command Plus кабина с въздушно окачване на седалката. Разполага с два екрана за управление – единият е пред оператора и показва състоянието и показателите на машината, а другият отразява информацията от камерата за задно виждане, но също с него може да имате достъп до всички функционалности на машината. Товарачът JCB 413S Agri е подходящ за средни по размери ферми, където гъвкавостта е водещ принцип на работа“, обобщи презентаторът на иновацията Адриан Хол, генерален мениджър Глобално развитие за товарачи в JCB.

Презентацията в зала беше последвана от екстремно и вдъхновяващо „ревю“ на тракторите и товарачите на JCB – различни модели, лансирани през годините, със специална музика и светлинни ефекти.

На втория ден от събитието иновациите от JCB бяха представени в животновъдна ферма и в работни условия на полето.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.