1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Сеялката Solitair на Lemken – 10 000 продадени машини

Сеялката Solitair на Lemken – 10 000 продадени машини

Юбилейната машина ще бъде продадена на търг

Когато Lemken започва производството на сеялките Solitair преди 17 години, това бележи успешното навлизане на компанията в пневматичната сеитбена технология. Със своите двойно-дискови ботуши и контролиращи дълбочината колела за по-висока прецизност при сеитбата, Solitair внесе нов елемент в съвременната сеитбена технология. Повод за радост е отпразнуването на 10 000 продадени машини Solitair, като Lemken ще продаде на търг юбилейната машина и ще дари приходите за благотворителност.

Solitair е с постоянно присъствие в продуктовата гама на Lemken. Тя се продава в 38 страни. С течение на годините, семейството на Solitair се разрастна и включва не само Solitair 9 с максимална работна ширина 6 метра, но също така и Solitair 12 с до 12 метра работна ширина. Най-новото попълнение в семейството е Compact Solitair - комбинация от Heliodor компактна дискова брана или ZIRKON роторна брана за подготовка на лехите, заедно със сеялката.

Lemken показа своята 10 000-на Solitair на миналогодишната „Агритехника“, за да отбележи старта на ограниченото време за закупуване на машината. В края на тази кампания, за машината Solitair 9 с 3 м работна ширина и в комбинация с дискова брана Heliodor, ще се проведе публичен търг на селскостопанска техника в Мепен на 15.05.2014 г. Lemken ще дарят средствата, събрани от търга, на Сдружението на Германско-индийските сътрудници, които ще го използват за финансиране на социален проект в близост до индийския завод на компанията в Нагпур.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.