1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Славко Василев: Гордея се с тази сеялка

Славко Василев: Гордея се с тази сеялка

Земеделецът е очарован от бранда Пьотингер

Изравнен посев с ечемик ни показва земеделският производител Славко Василев в землището на село Липен област Монтана, където обработва общо 4 000 дка земя.

Посевът има нужната гъстота, дълбочина и бройки семена, обяснява земеделецът, като изтъква причината за това – сеитбата е направена със сеялка Пьотингер Витасем 402, закупена миналата есен. Разказва, че преди това работил със стара сеялка, от която имал загуби.

„Видях сеялка на Пьотингер при мой колега и останах впечатлен от изравнеността на посева. Тогава си казах: Това ще бъде моята сеялка. Великолепна, отлична сеялка. Очарован съм от работата й и се гордея с нея.“

Пьотингер Витасем 402 е 4-метрова механична сеялка, с 33 тристепенни изсяващи апарати, сее на 12,5 см междуредие, бункерът е 1500 л. Извършва точна и прецизна сеитба на семена с различна големина. Освен есенни култури, може да сее и грах, разказа Цветан Борисов, търговски представител на Булагро Машини за Северозападна България.

„Най-много ме грабна перфектното ниво на настройката – тя е удобна, достъпна и лесна“, сподели още Славко Василев.

Той работи вече 10 години с Булагро, като закупува от компанията семена и торове. Инвестицията в сеялка ще бъде последвана от още две – агропаркът на стопанството ще бъде обогатен с дискова брана и култиватор с марка Пьотингер, категоричен е земеделецът.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.