1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Софтуерни решения от Кубота

Софтуерни решения от Кубота

Компанията се срещна със земеделци от Северозападна България

Кубота България представи в Белоградчик пред земеделски производители иновативните си продукти - AG Leader и системата Подама.

AG Leader е американска компания, специализирана в производството на продукти и системи за прецизно земеделие. „Продуктите са изключително качествено изработени в щата Айова - „земеделската столица“ на САЩ. Там се намират тестовите и демонстрационни полета и всичко се случва на едно място, докато продуктите им излязат на пазара. Компанията е с над 30-годишен опит, създадена от земеделец. Интересното е, че тя не е част от корпорация, а е собственост на един единствен човек и до днес“, разказа Семо Семков, продуктов мениджър в Кубота България.

Първият продукт, с който се налага на пазара, е системата за прецизно следене на добива в реално време, която и до днес е една от най-използваните от земеделците. В момента компанията инвестира в навигационни системи - терминали и антени, както и в продукти за управление и водене на трактори.

Основен продукт на AG Leader са техните терминали. Сегашният модел е на пазара от 2015 г. Това, което го отличава от други марки е, че само с един дисплей могат да бъдат управлявани всички операции на полето. Решението е цялостно. Предимство на големите терминали е, че директно идват с отключен секционен контрол и с ISOBUS терминал, тоест няма да се плаща допълнителен лиценз. При желание може да бъде включен лиценз за управление едновременно на няколко машини.

Остарелият софтуер може да бъде подменен и заедно с комплект терминали на AG Leader да превърнете вашите стари машини в нови.

AG Leader предлага земеделски софтуер, който има агрономически и икономически функции.

Другият компонент при прецизното земеделие е насочване движението на трактора. Има няколко различни модела на водене, които могат да се поддържат. Стандартният тип е АВ линиите. С подобна опция могат да бъдат оборудвани и пивотни системи, както и да има запаметен обратен завой, който да бъде винаги повтарящ се. Друга функция дава възможност машината сама да избира най-подходящия маршрут на движение при предварително начертани граници на нивата.

Начините за водене на селскостопанската машина са два. Единият е, когато няма предварителна подготовка за хидравличен контрол, като се слага електрическа поставка на волана, която механично управлява волана. Тя е лесна за монтаж, поставя се директно върху волана и дава възможност с по-малко разходи да се полуооборудва втори трактор. Управлението на волана се извършва с модул - един от най-прецизните на пазара.

Кубота дава 2 години гаранция на всички продукти на AG Leader.

Другата иновация, която ще е достъпна през следващия сезон, е при пролетните сеялки - нарича се Кубота Подама.

При торовнасянето тя успява да извършва паузи в подходящи моменти и да позиционира тора точно под семената. Така позволява на растенията да имат добро хранене в първоначалното им развитие. По този начин се постига икономия на тор с около 25%. Въпреки това добивът остава непроменен и на 100% се запазва същият резултат. Подама спестява ресурси и енергия, което е благоприятно и за околната среда.

Основен дилър на продуктите на Кубота за района на Северозападна България е фирма Агро КГ - Атанас Атанасов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.