1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Специалисти от MONOSEM бяха на посещение в България

Специалисти от MONOSEM бяха на посещение в България

Те обучиха колегите си от Оптиком

Емануел Портие, регионален мениджър за България, и Стефан Херолт, шеф монтаж машини Monosem, бяха на посещение при механиците и инженерите на Оптиком, занимаващи се със сглобяване и подготовка на прецизните пролетни сеялки на Monosem за бъдещите им собственици. Обучението имаше за задача да покаже на практика някои тънкости в монтажа, спестяващи време и усилия. Посещението продължи 3 пълни работни дни в края на декември 2014 г., през които френско-българският екип сглоби няколко машини за предстоящия сезон:

  • 6-редова сеялка Моносем NC Classic с компютър и торовнасяне;
  • 8-редова сеялка на двойна сгъваема греда Моносем NG Plus 4 с компютър и торовнасяне;
  • 6-редова сеялка на телескопична греда Моноблок с транспортна ширина 3 м, оборудвана с новите секции NG Plus M – (за първи път на пазара у нас и ще бъде показана на БАТА АГРО 2015 пролет);
  • 6-редов хидравлично сгъваем окопен култиватор SCD с 980-литров бункер за торовнасяне и вентилатор за разпределение на тора.

mono2_500

Екипът на Оптиком научи полезни неща от френските специалисти, но се оказа, че и французите могат да научат нещо от България.
Срещата беше ползотворна и за двете страни и общото мнение беше, че традицията за такива срещи и обучения трябва да продължи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.