Сребърни медали за PÖTTINGER на Агритехника 2017!

Кои са иновациите?

PÖTTINGER заслужено получи международно признание на световното изложение Агритехника. Австрийската компания беше наградена със сребърни медали за най-новите си  разработки.

Първата от тях е технология за отлична подготовка на семенното легло независимо от промените в състоянието на почвата. Системата измерва грапавостта на почвената повърхност, използвайки снимки в реално време от стерео камера, монтирана между роторната брана и сеялката.

Приложението ISOBUS Клас III регулира силоотводния вал и скоростта на движение на трактора, базирайки се на записаните стойности за грапавост на повърхността. При това, устройството автоматично контролира трактора, за да се адаптира към променящите се почвени условия. Резултатът е оптимално семенно легло с еднородна култивация по цялото протежение на полето.

Втората иновация е наречена SENSOSAFE. Това е оптичен инфра-червен сензор, който е монтиран на косачката, за да открива млади елени и сърни, лежащи в тревата пред косачката, където операторът не може да ги види. Когато SENSOSAFE открие лежащо животно, изпраща сигнал до хидравликата незабавно да повдигане косачката напълно автоматично.  Животното остава невредимо. 
 

Трета новост е системата PÖTPRO GUIDE, която генерира, записва и предава данни по време на широк диапазон от процеси в земеделието. Например, по време на работа, PÖTPRO GUIDE може да открие дали машините са в работна позиция, дали се движи или е в покой. Когато PÖTPRO GUIDE е монтиран на задния капак на кръгла балопреса, може не само да преброи направените бали, но също така да запише и тяхното местоположение по полето. Това става като записва момента на събитието „изхвърляне на балата“. Крайният резултат е карта, показваща разположението на всяка бала по полето.

Изключителен представител на PÖTTINGER за България е фирма Булагро Машини
Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.