1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Сребърни медали за PÖTTINGER на Агритехника 2017!

Сребърни медали за PÖTTINGER на Агритехника 2017!

Кои са иновациите?

PÖTTINGER заслужено получи международно признание на световното изложение Агритехника. Австрийската компания беше наградена със сребърни медали за най-новите си  разработки.

Първата от тях е технология за отлична подготовка на семенното легло независимо от промените в състоянието на почвата. Системата измерва грапавостта на почвената повърхност, използвайки снимки в реално време от стерео камера, монтирана между роторната брана и сеялката.

Приложението ISOBUS Клас III регулира силоотводния вал и скоростта на движение на трактора, базирайки се на записаните стойности за грапавост на повърхността. При това, устройството автоматично контролира трактора, за да се адаптира към променящите се почвени условия. Резултатът е оптимално семенно легло с еднородна култивация по цялото протежение на полето.

Втората иновация е наречена SENSOSAFE. Това е оптичен инфра-червен сензор, който е монтиран на косачката, за да открива млади елени и сърни, лежащи в тревата пред косачката, където операторът не може да ги види. Когато SENSOSAFE открие лежащо животно, изпраща сигнал до хидравликата незабавно да повдигане косачката напълно автоматично.  Животното остава невредимо. 
 

Трета новост е системата PÖTPRO GUIDE, която генерира, записва и предава данни по време на широк диапазон от процеси в земеделието. Например, по време на работа, PÖTPRO GUIDE може да открие дали машините са в работна позиция, дали се движи или е в покой. Когато PÖTPRO GUIDE е монтиран на задния капак на кръгла балопреса, може не само да преброи направените бали, но също така да запише и тяхното местоположение по полето. Това става като записва момента на събитието „изхвърляне на балата“. Крайният резултат е карта, показваща разположението на всяка бала по полето.

Изключителен представител на PÖTTINGER за България е фирма Булагро Машини
 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.