Стартира изложението SIMA-SIMAGENA 2015

25% повече са новите изложители

Изложението SIMA-SIMAGENA 2015 в Париж, което е с по-голяма изложбена площ и по-широка гама на представените сектори, стартира днес 22 февруари. То е по-иновативно и по-интернационално. 25% повече са новите изложители, които участват в 76-ото издание на изложението. Акцент се поставя на три страни – Южна Африка, Япония и Мексико, които са с бързорастящи икономики и дават нови бизнес възможности.

Изложението предлага специална зона за инженерни идеи и прогнози за развитието на иновациите в земеделието до 2050 г. В програмата на международното събитие са включени конференции и форуми. Повече от 600 нови продукти ще бъдат представени от повече от 1700 изложители от 40 страни. Тази година в експото са включени два нови сектора – професионално оборудване за зелени площи и оборудване за тропически и специални култури. За първи път участие ще вземат Южна Корея, Хърватска, Естония, Гърция и Литва. Очакват се повече от 300 чуждестранни делегации. Любопитното е, че ще има и зона, в която ще бъдат показани стари машини, за да се види еволюцията на технологиите до наши дни.

Вече са ясни победителите в конкурса за иновации – две компании печелят златни медали, а три сребърни.

Специално изложението SIMAGENA 2015 ще покаже животновъдния сектор на Франция, Европа и останалата част на света, както и оборудване за него. 200 фермера ще представят 250 животни от 7 породи – млечни и за месо.

Очаква се повече от 250 хил. души от 145 страни да посетят SIMA-SIMAGENA 2015.