Световни трактори за ново поколение фермери

Massey Ferguson представя първите детайли за Global Series

Massey Ferguson, световен бранд на AGCO (NYSE: AGCO), даде информация и преглед за новата серия трактори Global Series, които ще бъдат пуснати на пазара по-късно тази година.

Подкрепена от инвестиция над $350 милиона от компанията-майка AGCO и в резултат на повече от 6-годишни изследвания и разработки, Global Series е чисто нова продуктова линия от тракторис мощност 60-130 к.с., които в крайна сметка ще бъдат монтирани на различни производствени обекти и продадени в цял свят.

"Това е най-голямото производство на нов проект за развитие в историята на AGCO и е изключително важна еволюция за марката Massey Ferguson. Тя показва най-голямото развитие на нашите трактори за много години, "коментира Ричард Маркуел, заместник-председател и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа/Африка/Близък изток.  "Massey Ferguson разполага с потенциала, за да бъде начело на амбициозния проект на Global Series с опита и разбирането за проектиране, производство и продажба трактори на международните пазари."

"Както модерното земеделие става все по-трудно за ефективна и подходяща механизация, тези трактори представляват нов източник на енергия за световното земеделие.  Проектирани от самото начало за световно разпространение, те ще предложат много от спецификацията, опциите и функциите, за да отговарят на клиентите без значение в коя точка на Земята обработват земи" - продължи г-н Маркуел.

Многонационалните инженерни екипи работят над чисто нов дизайн. Важно беше да се вземе концепцията за полезност на трактора и да се повдигне нагоре, като същевременно се включват и класическия дизайн на Massey Ferguson за проста и  надеждна работа. Около 90 % от компонентите са напълно нови. Повече от 36 000 часа на лабораторни и полеви тестове са били подложени прототипите на моделите в Африка, Азия, Европа и Америка.

В концепцията на селскостопанските машини е да се създаде производствена стратегия за изключително гъвкава мрежа, където основни единици и цели трактори могат да бъдат произведени и сглобени на различни места по целия свят. Част от фабриките се намират в Бразилия, Индия, Турция и Китай. В Китай новата фабрика ще произвежда трактори и ще доставя основни компоненти. Изцяло притежавана от AGCO, фабриката е оборудвана с всички най-нови машини за монтаж, разпространени широко във фабриките AGCO по целия свят.

Global Series на Massey Ferguson ще бъде представена в през следващите пет години. Здрави, надеждни, лесни за работа и поддръжка, тракторите ще бъдат налични заедно с платформа за полуремарке, открита платформа и кабина. Първият модел от серията с 82 к.с. MF 4708 – ще бъде представен в Африка по-късно тази година.

“Global Series е проектирана от нашите опитни инженерни екипи, изградена с помощта на авангардни технологии за производство и качество за работа на полето," - добавя г-н Маркуел. "Тези трактори са предвидени да бъдат избора на новото поколение на земеделските производители в целия свят."

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.