1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Световни трактори за ново поколение фермери

Световни трактори за ново поколение фермери

Massey Ferguson представя първите детайли за Global Series

Massey Ferguson, световен бранд на AGCO (NYSE: AGCO), даде информация и преглед за новата серия трактори Global Series, които ще бъдат пуснати на пазара по-късно тази година.

Подкрепена от инвестиция над $350 милиона от компанията-майка AGCO и в резултат на повече от 6-годишни изследвания и разработки, Global Series е чисто нова продуктова линия от тракторис мощност 60-130 к.с., които в крайна сметка ще бъдат монтирани на различни производствени обекти и продадени в цял свят.

"Това е най-голямото производство на нов проект за развитие в историята на AGCO и е изключително важна еволюция за марката Massey Ferguson. Тя показва най-голямото развитие на нашите трактори за много години, "коментира Ричард Маркуел, заместник-председател и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа/Африка/Близък изток.  "Massey Ferguson разполага с потенциала, за да бъде начело на амбициозния проект на Global Series с опита и разбирането за проектиране, производство и продажба трактори на международните пазари."

"Както модерното земеделие става все по-трудно за ефективна и подходяща механизация, тези трактори представляват нов източник на енергия за световното земеделие.  Проектирани от самото начало за световно разпространение, те ще предложат много от спецификацията, опциите и функциите, за да отговарят на клиентите без значение в коя точка на Земята обработват земи" - продължи г-н Маркуел.

Многонационалните инженерни екипи работят над чисто нов дизайн. Важно беше да се вземе концепцията за полезност на трактора и да се повдигне нагоре, като същевременно се включват и класическия дизайн на Massey Ferguson за проста и  надеждна работа. Около 90 % от компонентите са напълно нови. Повече от 36 000 часа на лабораторни и полеви тестове са били подложени прототипите на моделите в Африка, Азия, Европа и Америка.

В концепцията на селскостопанските машини е да се създаде производствена стратегия за изключително гъвкава мрежа, където основни единици и цели трактори могат да бъдат произведени и сглобени на различни места по целия свят. Част от фабриките се намират в Бразилия, Индия, Турция и Китай. В Китай новата фабрика ще произвежда трактори и ще доставя основни компоненти. Изцяло притежавана от AGCO, фабриката е оборудвана с всички най-нови машини за монтаж, разпространени широко във фабриките AGCO по целия свят.

Global Series на Massey Ferguson ще бъде представена в през следващите пет години. Здрави, надеждни, лесни за работа и поддръжка, тракторите ще бъдат налични заедно с платформа за полуремарке, открита платформа и кабина. Първият модел от серията с 82 к.с. MF 4708 – ще бъде представен в Африка по-късно тази година.

“Global Series е проектирана от нашите опитни инженерни екипи, изградена с помощта на авангардни технологии за производство и качество за работа на полето," - добавя г-н Маркуел. "Тези трактори са предвидени да бъдат избора на новото поколение на земеделските производители в целия свят."

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.