1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: иновативна агротехника и революционни технологии за пълен контрол на разходите в стопанствата

Тази седмица в АГРОФОРУМ: иновативна агротехника и революционни технологии за пълен контрол на разходите в стопанствата

Гледайте, за да научите кой и как може да получи „три в едно” – субсидия, държавна помощ и нисколихвен кредит

Ако перифразираме онзи шлагер на Щурците, „БАТА АГРО отшумя, пистата (на летището в Стара Загора) е вече празна…” Ако сте били там, със сигурност сте си тръгнали изпълнени с впечатления, а може би дори сте си избрали нова техника за своето стопанство. Ако сте го пропуснали, ние от АГРОФОРУМ се постарахме да ви направим съпричастни, макар и виртуално, към събитие номер 1 в агробизнеса у нас. В новото ни издание отново ще видите запомнящи се кадри от експото. Ще ви покажем и едно от забележителните събития, случило се в рамките на агрошоуто – връчването на приза „Агрофирма на прехода“, което грабна фирма „Фермер 2000”. Ще научите каква е причината и как беше отбелязано събитието.

Не пропускайте предаването, за да се запознаете и с още един от акцентите на агрошоуто – финландските трактори VALTRA, които няма да ви изоставят и в най-тежките и сурови условия.

И както сме я подкарали на техническа вълна – в АГРОФОРУМ ще ви предложим още два репортажа, от които ще научите удачно ли е да разполагате с бензиноколонки в стопанствата си и как чрез интернет да контролирате работещите машини и механизаторите. Това със сигурност ще намали разходите в стопанствата ви. Същото може да постигнете, ако прилагате авангардни почвообработки. Ще ви ги покажем в АГРОФОРУМ, като ви направим съпричастни на атрактивна демонстрация в землището на с. Дълбоки.

Техниката обаче не е всичко – нали не забравяте, че, за да сте успешни земеделци, първо ви трябва и финансиране. Онези от вас, които отглеждат кокошки-носачки или са млекопроизводители, сега имат златния шанс да получат две в едно – освен субсидия от гарантираните бюджети на мярка 121, с едно кандидатстване ще вземат и държавна помощ. Така безвъзмездното финансиране ще стигне до 75%. А към него могат да добавят и нисколихвен кредит от Държавен фонд „Земеделие” – и вече станаха… три в едно! Нищо, че първият прием вече мина, знаете, винаги има втори шанс. Той ще е през юли, така че ако сте от тези сектори – не го пропускайте, а повече подробности по въпроса ще научите в предаването.

И точно заради стремежа ни да ви даваме винаги полезни идеи тази седмица ще ви запознаем и с нов почвен хербицид за царевица, който ще може да прилагате през следващата година. Премиерата на Мерлин Флекс у нас беше на семинар, на който водещи специалисти от Унгария и Германия разясниха как да се прилага и какъв ефект да се очаква от него.

 Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.