1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич и протест на зърнопроизводителите

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Изложението „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич и протест на зърнопроизводителите

Стопани от Южна България отчетоха от 620 до 764 кг/дка от пшеницата и до 802 кг/дка от ечемика

Краят на лятото определено е подходящо време не само за равносметка за изминалата стопанска година, но и за подготовка на новия земеделски сезон. Затова и точно сега е най-подходящото време за едно селскостопанско изложение. Знаете, че „Селското стопанство и всичко за него” се превърна в традиция! То може да се похвали вече с 19 издания, всяко от тях се радва на все по-голям интерес. Ако вие сте го пропуснали обаче, все още не всичко е изгубено. Само не пропускайте новото издание на АГРОФОРУМ тази седмица, за да посетите, макар и виртуално, заедно с нас експото, събрало над 150 фирми от агросектора, да научите кой и за какво е бил награден и защо в деня на откриването на изложението зърнопроизводителите протестираха в Добрич.

В миналото предаване ви разказахме какви цели трябва да изпълнят бенефициентите по една от най-атрактивните мерки – 112 за създаване на стопанства на млади фермери. В новото издание ще ви срещнем с Петър Владов, който през 2009 г. е кандидатствал и е бил одобрен по мярката. Младият фермер ще ни разкаже как изпълнява сега своя бизнес план.

След поредицата от репортажи, посветени на най-актуалната култура – рапицата и всичко за предстоящата ѝ сеитба, вече е време да наблегнем повече на есенните грижи за нея. Знаете, че тя е дребносеменна и изключително деликатна. Затова всички, които и тази година са заложили на перспективното растение, сега се вълнуват най-много какво трябва да направят, за да го подготвят за успешно презимуване. А ние се надяваме, че отново ще бъдем полезни с видеото, което сме подготвили по темата.

И докато някои са на вълна сеитба, фермери от Нова Загора и Раднево се събраха в с. Еленово, за да обобщят получените резултати от приключилата жътва на пшеницата и ечемика. Стопаните коментираха, че тази година условията не са били особено благоприятни за зърнено-житните култури. Въпреки това добивите са учудващо високи. Какви са те – гледайте само тази седмица в АГРОФОРУМ.

 След това ще ви поканим да дойдете заедно с нас и край Кнежа, за да видим платформата Портфолио фарм. Ще разберете как генетиката при царевицата и слънчогледа ще ви помогне да получите рекордни добиви. Затова не пропускайте и новото издание на АГРОФОРУМ – ще научите много полезни неща!

 Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ" може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.