1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да увеличите доходността от рапичното производство

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Как да увеличите доходността от рапичното производство

И още: В Каварна официално беше открита фабрика за рапани

Стартът на конкурса Трактор на годината за 2016-та се състоя в италианския град Болоня, където се събраха представители на 15 водещи компании производители на трактори, заедно с международно жури, състоящо се от 23-ма журналисти от най-влиятелните европейски издания в селскостопанската индустрия.

Соргото е петата по важност зърнено-житна култура в света. Защо става все по-предпочитана у нас – заради нейната сухоустойчивост, слаба взискателност към почвения тип, висока продуктивност, добри фуражни качества и универсално приложение.

Дали с помощта на европрограми или чрез други начини на финансиране, вие не трябва да спирате с инвестициите в нова техника. За рентабилно земеделие се нуждаете от издръжливи, икономични и високопроизводителни машини. Отиваме в гр. Карнобат, за да проверим как изглежда агропаркът на една съвременна българска фирма. 

Рапицата – една от най-доходоносните култури в земеделието продължава да е приоритетна за зърнопроизводителите. Но за да бъдат на печалба, те търсят начини за увеличаване на добивите от нея. Именно това беше темата на поредицата от информационни срещи със земеделски производители. Първата от тях се проведе край Стара Загора.

Хлябът като вдъхновение, като терапия и като забавен метод за социализация на децата - това е темата на следващия ни репортаж. В него ще ви срещнем с младото семейство - Надежда и Стефан, живели на най-красивите места в света, но в крайна сметка предпочели да инвестират 7-те хиляди лева от сватбата си в свой бизнес в България. Или - каква е цената на щастието? 

Фабрика за рапани откри в Каварна земеделският министър Десислава Танева. Новото предприятие е изградено със средства по ОП Рибарство. Къде ще се изнася морския деликатес и има ли търсене у нас? 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 23.05.-30.05.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.