1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Националната асоциация на зърнопроизводителите с нов председател

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Националната асоциация на зърнопроизводителите с нов председател

И още: Кои ще са водещите агромашини и ПРЗ за 2014 г.

Станимир и Недялко Статеви получиха приза „Агробизнесмен на България“ за 2013 г. Освен земеделски производители те са и вносители на агротехника. Призът им беше връчен от министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Статеви са вносители на агротехника. Двамата към момента обработват над 10 000 декара със зърнено-житни култури. Те имат и бъдещи проекти за отглеждане и на други култури като тиква, боб и лавандула.

Румяна Ангелова e новият председател на Националната асоциация на зърнопризводителите. До момента тя беше член на УС на НАЗ и председател на регионалната структура във Враца. Тя смени колегата си Ангел Вукодинов, чийто мандат изтече през тази година. С разум и стоицизъм ще отстоявам интересите на колегите си, закле се Румяна Ангелова. Крехката дама посреща новата позиция със смесени чувства, защото доверието поражда големи отговорности.

Кои са новостите при американската и финландската земеделска техника. На първо място иновациите са при гумено-верижните трактори.

Освен в разработването на все по-иновативни и ефикасни препарати, компаниите за растителна защита стават все по-изобретателни и при тяхното представяне. В рамките на агро семинара на НАЗ, под формата на игра с въпроси, присъстващите фермери се запознаха с ключовите продукти за следващия стопански сезон.

Цялостни решения за все по-ефективно земеделие-това е водещото мото на компаниите, предлагащи агротехника. Кои са най-иновативните машини за 2014 г. – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Нови продуктови концепции, сухоустойчиви хибриди и ефикасни препарати за тяхното опазване от плевели и неприятели – това са добрите новини за фермерите през 2014 година. Най-иновативната разработка при производството на царевица е системата Enclass.

Водещи ПРЗ ще бъдат в помощ на земеделските производители и през 2014 г. Повече за тях – тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 07.12.-14.12.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.