1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. TECHAGRO посрещна в Бърно земеделци от цял свят

TECHAGRO посрещна в Бърно земеделци от цял свят

То премина под мотото бъдещето на земеделието

Четирите изложения, организирани от най-големия чешки производител на селскостопанска техника – TECHAGRO, се проведоха в изложбения център в Бърно. Изложенията са сред трите най-големите в Европа. Това издание постави редица рекорди, благодарение на участието на чуждестранни изложители и използването на голяма изложбена площ. Мотото на събитието беше „TECHAGRO – бъдещето на земеделието“. Бъдещето на земеделието е в новаторските технологии за електронен контрол, управленски системи и други интелигентни решения за прецизно земеделие.

TECHAGRO отбелязва 22-ри рожден ден

Специализираното изложение TECHAGRO е част от International Engineering Fair и от 1994 г. се провежда по предложение на изложителите и Асоциацията за селскостопанско и горско оборудване. В началото то се е организирало всяка година, но от 2000 г. се провежда през две години. През 2014 г. е отбелязана 20-тата годишнина от основаването му. От създаването си TECHAGRO е разширено с изложението SILVA REGINA, а година по-късно с ветеринарното изложение ANIMAL VETEX. Последното, включено изложение е това за възобновяеми енергийни технологии в селското и горското стопанство - BIOMASS през 2010 г.

През 2006 г. общо 109 изложители са участвали в събитието. Преди две години те са били 141, а през тази година са 166.

В събитието се включиха множество експерти от Беларус, Молдова, Украйна, Узбекистан, Азърбайджан и други страни. Участие взеха изложители от Унгария и Италия. За първи път се включиха представители от Корея.

TECHAGRO предложи интересна съпътстваща програма за широката публика. Благодарение на отличното сътрудничество с Министерството на земеделието и Селскостопанската камара на Чехия, Аграрната асоциация на Чешката република, университетите и професионалните асоциации на страната, изложението предложи на посетителите серия от семинари, срещи, лекции и дискусии по актуални теми и решения в производството на земеделски култури, животновъдството, финансирането, субсидиите, регулирането в Европейския съюз. Лекции за използването на биомасата допълниха разнообразната тематика. Животновъди представиха 300 животни от чешки ферми, включително говеда, овци, кози и свине. Фермерските съюзи бяха подготвили интересна програма за презентации на стригане на овце, доене, дегустация на мляко и млечни продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.