Телескопичният товарач Merlo Panoramic P 25.6 постигна рекорд за Книгата на Гинес

Пътешествието на Лео Търджеф приключи след успешно изминатите 4300 км за 33 дни

На 13 юни в 9 часа Лео Търджеф (Leo Terqujeff) достигна Пиркала, където беше отпразнуван постигнатия рекорд за Книгата на Гинес, след изминатите 4300 км за 33 дни с телескопичния товарач Merlo Panoramic P 25.6. След пет седмици на безспирен напредък, Лео Търджеф и Merlo P 25.6 достигнаха дестинацията си, Пиркала, приблизително 200 км северно от Хелзинки, столицата на Финландия.

Това е най-дългото разстояние изминавано някога с телескопичен товарач, което осигури на Лео и P 25.6 място в Книгата на Гинес за световни рекорди като „най-дългото пътуване с телескопичен товарач. Забележителното постижение потвърждава изключителната надеждност на телехендлерите Merlo, да не говорим за решителността и приключенския дух на Лео.

Лео Търджеф (или Мани както го наричат приятелите) е един от хората, които най-добре изразяват духа на Merlo и е успял да превърне страстта си в свое занимание. Мениджърът за следпродажбено обслужване в Rotator, вносител на Merlo за Финландия вече почти 30 години, е отличен и уважаван инженер, който е толкова влюбен в работата си и в телескопичните товарачи на Merlо, че дори го е запечатъл на кожата си. Всъщност, той има татуировка с логото на Merlo на лявото си рамо, което засвидетелства привързаността му към работата, превърнала се в истинска страст. Въпреки всичко, дори и за Лео е настъпило времето да се пенсионира, но за разлика от това страстта няма почивка и той реши да отбележи този знаков момент от живота си с предприемането на пътуване с Merlo.

И така, пътешествието започна на 28 април в Италия, по-точно Кунео, където се намира Merlo SPA. По време на 28-годишния си стаж, Лео често е посещавал фабриката за обучение или посещение на клиенти, но този път всичко беше много по-емоционално. С това се изобразява края на едно лично и професионално израстване в Merlo и началото на едно пътешествие, с което само за месец той прекоси половин Европа: Италия, Словения, Унгария, Словакия, Чешка Република, Германия, Дания и Швеция и накрая Финландия на 26 май. Във всяка държава, Лео посещаваше местното представителство на Merlo, за да сподели спомени и преживявания от пътуването.

Избраният телехендлер е модел P 25.6, който е широк 1.80 метра и висок 1.92 метра и е най-малкия в гамата на Merlo, но предлага най-голямата кабина в категорията и гарантира изключителен комфорт. Този телескопичен товарач също е единствения в категорията си, който може да достигне скорост от 36 км/ч; тази характеристика се оказа от съществено значение за крайния резултат на това начинание като направи възможно изминаването на разстоянието за по-малко от предвиденото време.

Моделът P 25.6 е оборудван с хидростатичната трансмисия на Merlo. Това гарантира висока производителност, прецизност и безопасност благодарение на активната спирачна система и ненадмината надеждност. Всички ключови технологии в определянето на производителността на телехендлерите Merlo са разработени така, че да предлагат персонализирани и иновативни решения за всеки един продукт. По този начин е възможно предлагането на продукти с уникални характеристики и производителност в сравнение с конкурентните модели на пазара, както може да се види от подобни начинания или, например, от получението награди на последната Агритехника в Хановер (златен медал за технологията Merlo Hybrid, модел на годината за новата гама Turbofarmer, Meilensteine за новите модели Multifarmer).

Всички модели в гамата са технологично усъвършенствани на най-високо ниво, включително и моделът P 25.6, който е с много компактни размери и може да се използва в затворени пространства с ограничено място и разполага с най-широката кабина в категорията, 1010 мм външна ширина.

Що се отнася до надеждността, само помислете за изминатите от Лео повече от 4000 км без необходимост от поддръжка или ремонт. Фактът, че P 25.6 изминава дълги разстояния без дори да спре, показва как хидростатичната трансмисия гарантира не само прецизна операция и лесно управление, но и в същото време осигурява надеждност и устойчивост дори при движение на пътя.

Пътешествието бе одобрено от Световните рекорди на Гинес, което изисква стриктно наблюдение на изминатия маршрут. Едно от изискванията е пътят на Лео да може да се проследи във всеки един момент. В този случай, също, необходимата технология беше налична в Merlo Group. И разбира се, системата Merlomobility беше монтирана на P 25.6, разработена и настроена от Movimatica (компанията, която се занимава с решения за информация за движението и телеметрия), което позволи картографирането на всяко движение на машината с протокол с данни, достатъчно сигурен за удостоверяване на рекорда в Книгата на Гинес.

В допълнение към тази употреба, Merlomobility позволи непрекъснато наблюдение на телеметрията на P 25.6, отбелязвайки работни функции, състояние на системите, скорост на движение, правилно функциониране на двигателя и хидростатиката, температура на двигателя и хидравликата. Истински ангел хранител, който се грижи за пътуването на Лео.

Основни спирки

Италия   28/05

Тръгване от сградата на Merlo, сбогуване със служителите и придружаване от колоездачи на Fausto Coppi.

P 25.6 преди подготовката за рекорда на Гинес

Словения    03/05

Пристигане в Словения и обиколка на Tehstar (официален вносител на Merlo). С Алес Старман и Янез Ямкин.


Унгария    05/05

Пристигане в Унгария. На 6 май Лео отиде в MCI, където беше посрещнат от собственика, Варга, сътрудник Кароли Соргаймаш, маниджър Питър Гибър и неговите приятели за техническо съдействие Йожев Силги и Михали Кохониц.


Словакия   07/05

Обиколка на Ematech, вносител на Merlo за страната, където Лео даде първото си интервю за местна телевизия!


Чешка Република   08/05

Преминаване на границата на Чешката Република и на 9-ти, обиколка на представителството, Cime,  където Лео бе поздравен от Яна, Михаела, Бохумир, Мирослав М., Мирослав Н., Томас и Петр. На 11 май Лео си подари един ден почивка в Прага.

Германия    14/05

Лео направи две спирки в Германия, първо в Рохау, където се срещна с колеги в немския клон на Merlo Германия и даде няколко интервюта за пресата. Втората спирка беше в Любек, в представителството на Merlo HKL Lubeck; там Майк Шведе, регионален бизнес инспектор за Мерло Германия организира второ интервю.

Дания    17/05

Пристигане в Дания при вносителя Merlo Holst Soerensen и среща с координатора Ларс Вад и журналист.

Швеция   21/05

Пресичане на границата със Швеция, пътуване с ферибот, който свързва датския град Фредерикшавн до шведския град Гьотеборг. В Швеция Лео посети представителството Hullert Maskin. В събота, 24 май, Лео участва в панаира в Стокхолм и даде много интервюта.

Финландия  26/05

Пресичане с ферибот и пристигане във Финландия. Обиколка на различните офиси на Rotator и официално пристигане в Пиркала на 2 юни. На този етап, Лео вече може да си почине и да се приготви за сбогуване с колеги и приятели. Най-сетне той може да се наслади на заслужено пенсиониране, което започва от август.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.