1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. TERRADISC и SYNKRO на Pöttinger – за успешно инкорпориране на покривните култури

TERRADISC и SYNKRO на Pöttinger – за успешно инкорпориране на покривните култури

Машините се предлагат у нас от фирма Булагро

Първата стъпка преди пролетната сеитба е подготовката на семенното легло: растителните остатъци трябва да се инкорпорират в почвата. Разрохкването на почвата и смесването на културите се извършва от стърнищен култиватор или дискова брана - и двете са специално производство на Pöttinger.

В много райони на Европа имаше много ниски температури през зимата, което означава, че покривните и зимните култури може да са били изложени на измръзване. Правилната подготовка на семенното легло е ключов фактор за получаване на добра структура на почвата и осигурява нейното плодородие: включването на измръзнали и увехнали органични материали трябва да е по-плитко, но материалът трябва да бъде достатъчно дълбоко заровен, за да може да се осигури добра защита от ерозия.

Pöttinger предлага широка гама от машини, специално проектирани за плитка обработка на почвата - както компактната дискова брана TERRADISC, така и стърнищният култиватор SYNKRO, които гарантират перфектна подготовка на семенното легло.

TERRADISC – специализиран за плитка обработка на почватаterradisc_6001_2_hq_320

Дисковите брани TERRADISC гарантират безаварийна работа и преминаване с висока скорост дори и през тежки растителни остатъци. Еднаквата, плитка работна дълбочина и оптималният уплътнителен ефект оформят перфектно сеитбеното легло.

Компактният дизайн, острият ъгъл на диска и конфигурацията на работните органи осигуряват надеждното проникване на дисковете в почвата и отлично смесване на растителните остатъци. Късата конструкция е ключова характеристика на компактните дискови брани Pöttinger. С TERRADISC имате възможност за избор на работни дълбочини между 3 и 15 см за обработка на почвата в зависимост от спецификата на полето.

Стърнищните култиватори Pöttinger не са само за дълбочинна обработка

synkro_6030_t_2_hq_320Като алтернатива, може да инкорпорирате растителните остатъци с помощта на култиватор за стърнища SYNKRO. Той може да бъде настроен към две позиции: за плитка и за дълбока обработка. Работните органи за плитка дълбочина проникват в почвата до получаване на еднаква обработка, което осигурява оптимални условия за покълнване и поддържа водния баланс на етапа на сеитба.

Използването на стърнищния култиватор има също така предимството, че плевелите се премахват механично. Използването на стърнищен култиватор през пролетта предполага икономически ефективен и устойчив начин за обработка на полето в рамките на пълната гама от приложения за всяка ферма. Това осигурява значителна гъвкавост.

Предимства на машините на Pöttinger:
• Плитка обработка и инкорпориране на покривните култури
• Запазване структурата на почвата и нейното плодородие
• На повърхността на почвата има достатъчно мулч, за да се осигури защита от ерозия
• Постигане на рентабилност и устойчива почвообработка

Официален вносител за България - Булагро Машини АД
Централен Офис - Стара Загора, кв. Железник
тел. 042 / 600 171 Мобилен: 0885 598 389
Ел. поща:
r.savov@bulagro.com  
Интернет сайт – www.bulagro.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.