1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Titan Machinery Bulgaria – нови идеи за ефективно земеделие

Titan Machinery Bulgaria – нови идеи за ефективно земеделие

На Националния аграрен семинар край Балчик компанията представи най-новите си технически предложения

На 19-ия Национален аграрен семинар, организиран от Добрички панаир АД край Балчик, Titan Machinery Bulgaria представи най-иновативните земеделски машини в продуктовата си листа. Росен Димитров, регионален мениджър на Titan Machinery Bulgaria за Добричка област, изнесе подробна презентация на тема: „Ефективно земеделие – нови трактори Case IH, съвременни технологии за прибиране на реколтата и решения за прецизно земеделие“. В нея той акцентира върху последните новости, които компанията представя чрез водещите световни лидери в производството на агротехника: Case IH, Vaderstad, Kverneland, Tecnoma, AFS.

Презентацията на самоходната техника започна с технически подробности за тракторите от серията Farmall, които могат да бъдат определени и само с две думи: икономични и ефективни. Машините са оборудвани с мощни двигатели, притежават отлична маневреност и имат система за рециркулация на отработените газове. Техническите характеристики на Farmall позволяват на трактора бързо достигане на максимален въртящ момент, което довежда до по-малка смяна на предавките, по-висока ефективност и по-нисък разход на гориво. Немаловажно допълнение е и просторната кабина, осигуряващи изключителен комфорт за оператора. Серията Farmall е разработена в два варианта: Farmall А и Farmall U. Разликите са в нивото на оборудване и предлаганите от производителя опции. Farmall U е проектиран както за малките стопанства, така и за по-големите ферми. Задвиждан е от 3,4-литров двигател и има Common rail система за запалване и впръскване на горивото. Трите модела от тази серия се произвеждат в мощностен диапазон от 95 до 105 к. с., а серията Farmall А – от 65 до 115 к. с. Тракторите са предназначени както за по-тежките обработки като оране, дисковане и култивиране, така и за специфични обработки като окопаване, пръскане, торене...

Впечатляващи са характеристиките и на тракторите от серия Maxxum Efficient Power. Накратко казано, Maxxum е една разумна инвестиция за всеки фермер. 6-те модела в серията се предлагат в мощностен диапазон от 100 до 140 к. с. и отговарят на изискванията на големите и средните стопанства. Оборудвани са с 4,5 или 6,7-литрови дизелови двигатели, с по 4 клапана на цилиндър. Системата SCR повишава мощността и надеждността на двигателя и постига икономия на гориво до 15%.

Новост при тракторите от серията Magnum е моделът Magnum CVX. Максималната му мощност ще достигне 419 к. с., изтъкна Росен Димитров. Той акцентира върху Magnum 370 CVX, който е с безстепенна варио трансмисия и 8,7-литров двигател. Серията е създадена, за да осигурява висока производителност и ценова ефективност. Системата IPM дава допълнителни удобства на оператора, като сама избира предавките. Системата Аctivе Stop пък е допълнително удобство за спиране на трактора при нужда, без да се използват спирачките на машината.

Безспорно най-атрактивните и най-мощните трактори са от сериите Stieger и Quadtrac – истински шампиони, когато става дума за висока теглителна сила и големи работни захвати. Особено препоръчителни са за опазващи почвата обработки. Всички нови модели от двете серии се задвижват от 6-цилиндрови двигатели с капацитет 12,9 литра, с два междинни охладителя, което позволява подобряване на температурната ефективност без компромиси в теглителната сила. В моделите е интегрирана и последно поколение система Efficient Power. Моделът Quadtrac с мощност 620 к. с. успя да привлече световното внимание, защото само преди дни спечели приза „Машина на годината“ на изложението Агритехника в Хановер. Предвид увеличената мощност шасито на новите трактори е оборудвано с усилени компоненти, включително по-големи оси на колелата. Шасито на Quadtrac е с 4 независимо задвижвани вериги, с постоянна контактна площ със земята повече от 5,6 кв. м. Към това трябва да се прибави и увеличеното сцепление, по-малкия натиск върху почвата и практически – никакво приплъзване. Разпределението на тежестта е оптимизирано.

При прикачния инвентар беше представена сеялката Tempo на шведския производител Vaderstad. Тя работи под налягане, като семето се изстрелва със скорост около 50 км/час. Сеялката се предлага в два варианта – прикачна и навесна. Може да бъде оборудвана с торовнасяне и контейнери за микрогранули. Сеялката може да бъде контролирана по няколко начина: с контролна станция, чрез контролер, свързан към Isobus на съответия трактор, Е-control и четвъртият начин е чрез комбинацията Isobus +E- control. През 2014 г. най-новият модел Tempo R ще е 12-редов и ще предложи на фермерите още по-висока производителност.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.