1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Titan Machinery Bulgaria подкрепя българската наука

Titan Machinery Bulgaria подкрепя българската наука

Компанията е един от основните спонсори на научна конференция, организирана от Института по физиология на растенията и генетика при БАН

В София се провежда научна конференция (24-26 септември), посветена на последните достижения в областта на растителната биология и генетика, които могат да намерят приложение в практиката. В нея участват учени от България и от 23 държави по света. Събитието се организира от Института по физиология на растенията и генетика при БАН, с подкрепата на Titan Machinery Bulgaria.

Как науката търси решения за преодоляване на проблемите с глобалните климатични промени и изхранването на световното население. Тези основни въпроси дискутират български учени и чуждестранните им колеги в рамките на научната конференция. Те обменят експертен опит при разработването на нови генетични подходи, които позволяват да се създадат нови култури, нови растителни форми с повишена устойчивост към проблемите на околната среда. По този начин те ще могат да осигурят достатъчно храна за изхранване на населението. В тази посока са приложните и фундаментални изследвания, които провежда Институтът по физиология на растенията и генетика. Той предлага на българския пазар иновативни продукти – нови растителни форми от български сортове домати, царевица, слънчоглед. Те са адаптирани към условията на околната среда и са съобразени с климатичните проблеми. Институтът притежава ноу-хау на технологията за производство на биомаса от водорасли, както и технологии за култивиране на нови медицински растения, които са много важни за здравословния начин на живот на хората.

„Имаме широка връзка с бизнеса и практиката. Стараем се всички научни резултати да получат пазарна стойност и цена. Тази конференция, например, е доказателство, че сме намерили правилния път към бизнеса. Събитието нямаше да бъде реализирано без подкрепата на наши партньори, сред които най-големият ни спонсор е Titan Machinery Bulgaria. Изключително съм впечатлена от техния иновативен екип, който видя прогреса на нашата наука. Компанията предлага високотехнологична техника, а ние създаваме иновативни продукти. Благодаря на ръководството на Titan Machinery Bulgaria за подкрепата. Със сигурност нашето сътрудничество ще продължи и в бъдеще“, подчерта директорът на Института по физиология на растенията и генетика проф. Снежанка Дончева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.