1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. „Трактор на годината“ отличи Т5.120 за най-добро оборудване

„Трактор на годината“ отличи Т5.120 за най-добро оборудване

Снимка:

Емблематичната серия беше показана у нас предпремиерно от официалния вносител ИНТЕРАГРИ България

Уникалният трактор NEW HOLLAND T5.120 спечели наградата „Трактор на годината“ в категория „Най-полезен трактор“ в първия ден на международното изложение EIMA, Болоня. Журито, съставено от 24 водещи журналисти в областта на селскостопанската техника от цяла Европа, анализира и тества номинираните трактори в продължение на 2 месеца, преди да вземе своето решение и да отличи T5.120 като най-добър.

Инженерите на NEW HOLLAND значително са подобрили и доразвили една от най-популярните серии на марката – Т5. Машините от новата серия отговарят на стандарта Tier 4B и включват множество нови функции, предназначени за по-добър комфорт, ефективност и производителност. Напомняме, че машина от емблематичната серия беше показана у нас предпремиерно от официалния вносител ИНТЕРАГРИ България, по време на есенното издание на БАТА АГРО. Тогава представихме и част от нововъведенията в серията, а сега ще се спрем и малко по-подробно на останалите иновации.

„По традиция NEW HOLLAND има много силни позиции в този клас земеделска техника, особено сред взискателните европейски фермери“, обяснява Шон Ленън, ръководител на отдел Продуктов Мениджмънт – трактори и телескопични товарачи NEW HOLLAND.
Карло Ламбро, председател на марката NEW HOLLAND Agriculture, добавя: „Тази награда означава, че към момента предлагаме най-доброто оборудване в този клас трактори и една висока оценка за дългогодишното лидерство на NEW HOLLAND в сегмента. Наградата е заслужено признание за упоритата работа и отдадеността на всички, които участват в разработването на новата серия трактори T5 – от нашите инженерни екипи в завода в Йези, до екипите, отговорни за получаването на перманентна обратна връзка от нашите клиенти."

Новата гама T5 Tier 4B е разработена, за да отговори на променящите се потребности на животновъдите, смесените стопанства и тези, които работят в ограничени пространства.
Най-доброто в своя клас окачване на предния мост Terraglide™ в комбинация с революционното окачване на кабината Comfort Ride™ осигуряват ненадминат комфорт, сравним единствено с тракторите от по-високите серии. В допълнение, опционалните спирачки на предните колела ви гарантират спирачна ефективност, на която можете да разчитате.

Луксозната кабина VisionView™

Фермерите със сигурност ще харесат и новата луксозна кабина VisionView™. Тя осигурява пълен комфорт и удобно управление, благодарение на своя иновативен дизайн, ориентиран изцяло към оператора. Можете да променяте наклона на кормилната колона и лесно да боравите с всички контроли, ергономично разположени на подлакътника.  В допълнение, панорамното предно стъкло с 200-градусови чистачки значително ще подобри вашата видимост, дори при лоши метеорологични условия.

Земеделските операции през нощта вече не са проблем, благодарение на новия пакет мощни LED светлини. Като опция допълнително се предлагат до 8 LED светлини, осигуряващи 15 600 лумена и по-широко разпръскване на бяла светлина. Т5 се предлага и във вариант с халогенни работни светлини, които предлагат до 145% повече светлина и ниска консумация на енергия.

Прецизно земеделие за професионалисти

Опционално цялата серия T5 може да бъде оборудвана с ISOBUS II. Какво означи това? Много просто, вече можете с помощта само на един монитор, предлаганият като опция IntelliView III, да управлявате всички свои имплементи, съвместими с ISOBUS.

Челна товарачна уредба

Оборудването за работа с челна товарачна уредба включва нова, по-широка рамка и опция подготовка за челен товарач. Той се управлява от интегриран механичен или електронен джойстик, разположен в кабината. Механичният джойстик ви предлага стабилна функционалност и сигурни резултати. С цел оптимално удобство и двете възможности включват интегриран съединител и бутони за смяна на предавките.
Разширени възможности на трансмисията Electro Command™

Функционалността на полуавтоматичната трансмисията Electro Command™ е значително подобрена с въвеждането на новите режими Auto Transport и  Auto Field. Те осигуряват оптимално улеснение на управлението в този клас машини.

Auto Transport дава възможност за опростено превключване на предавките в режим на транспорт, което значително облекчава работата на оператора и намалява разхода за гориво.

Auto Field позволява едновременното управление на скоростта и трансмисията. В режим на работа с ВОМ и почвообработки този нов режим подобрява производителността и съкращава необходимото време за изпълнение на отделните операции.

Допълнително удобство за оператора са трите степени на настройка на джойстика, с който той се адаптира към стила ви на шофиране. С тях фермерите настройват чувствителността и реакцията на джойстика при промяна на посоката. Новата функция е изключително полезна за земеделските производители, които работят често с челна товарачна уредба.

Нови двигатели с до 24% по-голям резерв на въртящ момент


Новата серия Т5 включва три модела: T5.100 с мощност 99 к.с., T5.110 със 107 к.с. и T5.120 със 117 к.с. Максималните стойности на въртящия момент при новите модели, при 1,500 rpm,  са съответно 430, 468 и 491 Nm.

Всички модели от серията Т5 са оборудвани с 3,4-литров Common Rail F5C двигател с технология ECOBlue Compact HI-ESCR, разработени и произведени от FPT Industrial. Новите двигатели отговарят на стандарта Tier 4B и използват Compact SCR и Low rate EGR. Това намалява изискванията за охлаждане и води до цялостно повишаване на ефективността и производителността на машината. Освен това, новите Т5 разполагат и с до 24% повече резерв на въртящия момент. Капацитетът на резервоара за гориво е 165 литра, а на AdBlue резервоара – 12 литра. Което ви гарантира пълен работен ден на полето само с едно зареждане.

Усилена 3-точкова навесна система

Товароподемността на 3-точковата задна навесна система при новите Т5 е повишена до 5 420 килограма, а хидравличните двойки са с подобрен дизайн за улеснено свързване с инвентара. Адаптивността и многофункционалността на новите Т5 се допълват от опцията за предна навесна система с товароподемност до 1850 кг. и преден ВОМ със скорост от 1,000 rpm.

HD преден мост и гуми до 28“


Подобренията на шасито при новата серия Т5 позволяват общото тегло на машината да бъде увеличено от 7,4 до 8 тона. При новите модели ще се предлага и опция за фиксиран Heavy Duty (HD) преден мост, позволяваща оборудването на трактора с гуми до 28".
Повече информация за най-добре оборудвания трактор на годината NEW HOLLAND T5 може да откриете на сайта на официалния вносител – ИНТЕРАГРИ България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.