1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Трактори от ново поколение JCB Fastrac 4000

Трактори от ново поколение JCB Fastrac 4000

Универсално приложение при разнородни операции с още по-висока производителност и комфорт

Британският производител JCB показа най-новите си селскостопански модели трактори и товарачи на изложението CEREALS 2014, което се проведе в Англия през юни т.г. Представяните в България от Оптиком селскостопански машини на JCB бяха показани в полеви тестове, които за пореден път демонстрираха многобройните им предимства.

На изложението Cereals 2014 бяха направени първите полеви тестове на новата серия трактори JCB Fastrac 4000, която ще влезе в серийно производство през септември. Новата серия с радикално различна визия заменя досегашната серия 2000 с подобрения във всеки аспект чрез новия дизайн, изпълнение, комфорт и удобства за водача, които водят до по-високи нива на производителност и универсално приложение при разнородни операции.

По време на предварителното представяне на JCB Fastrac 4000 на Агритехника през ноември 2013 управляващият директор на JCB Agriculture Ричард Фокс-Марс заяви: „Серията Fastrac 2000 се наложи успешно като трактор с уникални характеристики, подходящ за прибиране на зелена маса и почвообработка, както и за високоскоростно пръскане и наторяване. През изминалите 2 години нашите инженери работиха усърдно по подобренията на неговия наследник. Със задоволство споделям, че постигнаха целта си – щом се появи на пазара през 2014 новият Fastrac 4000 ще бъде по-мощен, но по-икономичен; по-здрав, но по-пъргав; подходящ за още повече операции и заедно с това по-лесен за управление. Освен това ще предоставя на водача ненадмината видимост във всички посоки.”

agri7445_web_520

Полевите тестове на новите трактори JCB Fastrac 4000 показаха, че високите очаквания са напълно заслужено оправдани.

Тракторите са с изцяло нов дизайн, трансмисия, двигател, окачване и много екстри в кабината. Осигуряват повече удобства за водача и имат по-висока производителност за различни работни операции. Двигателите при JCB Fastrac 4000 са с мощност 160, 190 и 220 к.с., трансмисията е V-Tronic CVT, а управлението гарантира висока маневреност със системата Quadtronic, която посредством 5 избираеми режима на кормилно управление позволява трактора да завива на радиус под 10 м, непостижим за конвенционален трактор със същата мощност и габарити. Малкият радиус на завой прави тракторите от тази серия отлични за използване при пръскане и торене.

Пред камерите на журналистите на Cereals Джон Плъмър от JCB заяви, че и за трите основни модела Fastrac 4160, 4190 и 4220 двигателите осигуряват допълнителна резервна мощност от 20 к.с., така че максималната мощност за серията става съответно – 180, 210 и 240 к.с. Тракторите са оборудвани с 6,6-литрови двигатели Sisu, които отговарят на най-високите еко норми Tier 4 Final. Максималната скорост при новата серия JCB Fastrac 4000 е 60 км/ч.

Тракторът JCB Fastrac 4220 има капацитет на навесната система от 8000 кг и опция от 3000 кг за предния навес. Хидравличната система е с още по-голям дебит от 150 л/мин. (99 л/мин при предшественика JCB Fastrac 2000), което осигурява безпроблемна работа, например, с 6-корпусен обръщателен плуг.

Новата серия JCB Fastrac 4000 има и изцяло нова кабина с големи врати, раздалечениagri7480_web_250 предни колони и скосен отсек на двигателя, осгигуряващи много по-добра видимост напред и настрани.

Ричард Фокс-Марс от JCB добавя: „Черешката на тортата е новата кабина, която много малко трактори от този диапазон и размер могат да си позволят по отношение на пространство и пълна видимост. Големите врати, раздалечените предни колони и скосеният отсек на двигателя дават много по-добра видимост напред и настрани. Нашите дизайнери обърнаха особено внимание и на видимостта назад. Заедно с обичайния прикачен инвентар за прибиране на зелена маса и почвообработка новият Fastrac 4000 ще бъде отличен трактор за работа с приспособления за подрязване на крайпътни храсти, поддръжка на пътища и крайпътни зони благодарение на уникалната си комбинация от мощност, стабилност, висока скорост и лесно управление.”
 
Както се убедиха посетителите на полевите демонстрации на Cereals 2014 в сравнение с конвенционалните трактори новият JCB Fastrac 4000 се движи с много по-бърза скорост при работа на полето заради плавното движение с независимото окачване на предния и задния мост. Предният навес и голямата площ зад кабината с възможност за окачване на тежки приспособления улесняват повишаването на производителността при работа с пръскачки и тороразпръскващи машини. Антиблокиращата спирачна система ABS е активна и при движение по пътя и извън него, за да вдигне още повече високото ниво на сигурност от дисковите спирачки на 4-те колела.

Новата серия трактори JCB Fastrac 4000 влиза в серийно производство от септември тази година и ще бъде ексклузивно представена на българския пазар от официалния вносител на JCB Оптиком ООД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.