1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Трактори за овощарите на изложение в Англия

Трактори за овощарите на изложение в Англия

Малките и специализирани трактори на NEW HOLLAND са предпочитани на Острова

Специализираното изложението Fruit Focus в Кент и Източен Съсекс показа най-новото и интересно в областта на овощарството. На особен интерес от страна на посетителите се радваха представените четири модела от три серии малки и специализирани трактори на доказаната в сектора марка NEW HOLLAND. У нас вносител на специализираната техника е ИНТЕРАГРИ България.

Четирите модела избрани да бъдат изложени в Англия са идеални за повечето овощари поради компактните си габарити, отличния радиус на завиване, комфортните кабини и голямата мощност. Оптималната им подвижност позволява те да бъдат използвани за широка гама от дейности във всяка ферма.

Моделите от T4.75 до T4.105 на NEW HOLLAND се предлагат в три минимални работни ширини –съответно 1061 см, 1295 см и 1476 см и съпътстващите ги означенията V, N и F. В допълнение те имат отлично съотношение между тегло и мощност, за да предложат най-добрата маневреност в своя клас.

Тракторите Т4 V/N/F  изпълняват отлично богат набор от специализирани задачи в овощните градини и лозята. С оглед на допълнителната им гъвкавост те могат да бъдат оборудвани с преден мост SuperSteer™. Той значително улеснява работата, като минимизира радиуса на завиване до 2,9 м и пести време и усилия на оператора.

Задвижвани от доказаните 4-цилиндрови двигатели на FPT, те предлагат отлична производителност в компактен размер. С максимален въртящ момент от 425 Nm и резерв от 46% при нужда, Т4 V/N/F изпълняват задачите си с лекота, движат се тихо и са изключително икономични. Най-големият модел в серията Т4.105 постига реална консумация на гориво от едва 20 литра на моточас.

Подобрена е и връзката между двигателя и задния ВОМ. Така се оптимизира загубата на мощност и се намаляват оборотите на двигателя, нужни за операциите на двускоростния ВОМ. Това намалява шума и консумацията на гориво с до 5%. Голямото удобство обаче идва от възможността за хидравлично регулиране на положението на прикачния инвентар. Специални хидравлични стабилизатори позволяват ползването на работни органи, разположени несиметрично вляво или дясно. Навесът може да бъде с фиксирана височина спрямо терена или в плаващо положение.

В по-малкия клас тракторите от серията T3F не отстъпват по възможности и функционалност на по-големите си братя Т4 V/N/F. Проектирани, за да посрещнат нуждите на професионалните овощари, тези компактни машини се предлагат в мощностния диапазон от 50 до 72 к.с. С минимална ширина от 1350 см те се придвижват с лекота между редовете, косят, култивират и изпълняват всички необходими задачи.

T3F притежават впечатляваща товароподемност на задния навес от 2277 кг и като стандарт са оборудвани с иновативната системата Lift-O-Matic™. Механично управляемата хидравлика на задния навес, специално разработена за T3F серията, е оборудвана с два допълнителни цилиндъра, за да се подобри товароподемността и да се осигури на оператора перфектен контрол върху повдигането и спускането на прикачния инвентар.

Снабдени с мощни 3-цилиндрови двигатели от 50 до 72 к.с. и трансмисия с максимална скорост до 40 км/ч, T3F са приложими за полеви, транспортни и складови операции.

Най-компактното и достъпно решение за овощарите, представено на изложението, беше T3030 от специализираната серията Т3000 на NEW HOLLAND. Той е снабден с трансмисия, която предлага по 4 работни скорости в 4 работни диапазона, което прави общо 16 предавки. Това му позволява лесно да извършва специализирани операции, като засаждане или тежка почвена обработка при ниска скорост. Предлага се с или без кабина, като платформата за оператора е проектирана с мисъл за комфорта с използване на гумени блокове в окачването за намаляване на вибрациите и елементи за термична изолация от двигателния отсек.

Българските овощари могат да получат допълнителна информация за представените в Англия модели от единствения официален вносител на марката NEW HOLLAND у нас – ИНТЕРАГРИ България.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.