1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тракторите от серия 11 на DEUTZ-FAHR - два пъти номер едно

Тракторите от серия 11 на DEUTZ-FAHR - два пъти номер едно

Машините се отличават с рекордно висока мощност - до 440 к.с.

Компанията DEUTZ-FAHR представя нова серия стандартни трактори с непрекъснато променлива трансмисия TTV и рекордно висока мощност до 440 к.с. Най-големите и най-мощни трактори, създавани някога от DEUTZ-FAHR. Тази значима разработка е плод на технологична изследователска дейност, иновативен капацитет и отлично сътрудничество, подхранвано стъпка по стъпка от интернет общността на проекта „440Hp Project“.

Огромната мощност никога не е отвличала вниманието от стила. В тази връзка съвместната работа с дизайнерското студио Giugiaro Design и прилагането на модерни технологии, насочени към операторите при изучаването на правилата на ергономията, създава уникалното и доминиращо зрително въздействие на новата серия трактори на DEUTZ-FAHR.

Серия 11 е проект, чиято цел е да промени концепцията за машините на DEUTZ-FAHR с голяма мощност, като се започне от двигателите. За първи път, в качеството си на партньор, се включва голямата компания производител на дизелови двигатели MTU, която предоставя 12,8-литров двигател 6R 1300 за моделите с мощност 440 к.с. Този тип двигатели разполагат с въртящ момент 1800 Nm при 1900 об/мин и могат да поддържат високо теглително напрежение при ограничен разход на гориво.

Двигателят е разположен в корпус, в който се разполагат и трансмисията и предната ос, като по този начин се гарантира идеална конструкционна модуларност и отлично поглъщане на напрежението при усукване, създавано от устройствата с големи размери. Всички модели ще отговарят на изискванията на стандарта за емисии Tier 4 – Окончателен с висококапацитивни резервоари за горивото и течността за третиране на отработените газове AdBlue.

Благодарение на разработената от компания ZF непрекъснато променлива трансмисия Terramatic TMG 45 ефикасността на трансмисията TTV достига нови висини по отношение на икономичната експлоатация, както в полеви условия, така и при движение по пътни настилки с максимална скорост 50 или 60 км/ч при 1700 об/мин. Новаторската антиблокираща спирачна система обезпечава оптимален захват, безопасност и напредничава спирачна уредба, като се запазва маневреността на трактора в тесни пространства.

Независимо от изключителните си размери всички модели от серията притежават минимална окръжност на завъртане с гуми 650/65R38. В допълнение, за да се справят с високото теглително напрежение и за по-слабо уплътняване на почвата, тракторите от серия 11 могат да бъдат оборудвани с гуми до размер 900/65R46.

Хидравличната система е съизмерима с комплексния характер на машината. Хидравличната система със сензори за натоварването Load-Sensing и дебит 300 л/мин функционира при налягане 200 бара и с до осем помощни разпределители с електронно управление, таймер и функции за контрол на дебита. Резервоарът на хидравличното масло работи независимо от този на трансмисионното, като по този начин не се допуска попадането на прахови частици и сажди през помощните разпределители в циркулацията и трансмисията не се уврежда. Новаторска енергоспестяваща функция Energy-Saving оптимизира общата ефикасност на машината и изключва втората хидравлична помпа тогава, когато първата задоволително осигурява необходимата мощност. В заключение си заслужава да споменем максималната товароподемност от 12 000 кг в областта на сферичната пета на задните рамена с бърз монтаж.

За спокойна работа в полеви условия и по пътни настилки, новото окачване на предната ос на тракторите от серия 11 е независимо, а кабината с четириточково хидравлично окачване е с напълно нов дизайн: уютна и ергономична. Тъй като калниците са разположени отделно от структурата на кабината се достигат нови нива на комфорт при по-ниски нива на стресиране и шум.

Тракторите от серия 11 ще се предлагат в търговската мрежа от края на 2015 г. в три модела с 350, 400 и 440 к.с. Наближава една нова ера в областта на високомощностните машини.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.