1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Умни машини за прецизно земеделие

Умни машини за прецизно земеделие

Булагро машини – нови технологии на БАТА АГРО 2023

bulagro

„На БАТА АГРО показахме новостите за 2023 г. при земеделската техника. Участвахме с един от най-големите щандове на изложението – почти 1600 кв.м. Отбелязахме дългогодишни сътрудничества, представихме умни машини за прецизно земеделие“, каза Христофор Бунарджиев, главен изпълнителен директор на Булагро Груп Холдинг ЕАД.

bulagro1

Христофор Бунарджиев, главен изпълнителен директор на Булагро Груп Холдинг ЕАД

Брандът HARDI е сред лидерите в Европа и света в областта на изпръскващата техника, като флагманът в продуктовата линия е самоходната пръскачка ALPHA с размах на крилата до 36 метра и с резервоар, който може да достигне до 5,1 т. Предимствата - пръскане с високи скорости, качество дори при наличие на страничен вятър, икономия от мащаба.

„Друга интересна новост са продуктите на турските компании, които представяме. При последното ми посещение в завода на OZDUMAN видях съвременна и роботизирана манифактура за висококачествено и високоскоростно производство. Предлагаме и цистерни – подбранд на OZDUMAN, с капацитет до 18 000 литра. Те са надежден доставчик на вода за високопроизводителните самоходни пръскачки. Започнахме партньорство с нова компания производител на ремаркета за извозване на продукцията, Разбира се – имаме богата гама машини от водещите ни партньори – PÖTTINGER и EINBÖCK“, заяви още Христофор Бунарджиев.

PÖTTINGER – иновации и нови продукти

„PÖTTINGER е семейна компания с история повече от 150 години в производството на земеделски машини. Над 20 години с Булагро работим успешно на пазара. Фермерите в България се нуждаят от професионални машини. Затова им предлагаме най-добрите и най-новите технологии. Произвеждаме почвообработваща и сеитбена техника, както и зелена линия машини - косачки, сеноразпръсквачи, сеносъбирачи, балировачки, ремаркета“, заяви Йоханес Щойбер, регионален мениджър Продажби в PÖTTINGER.

bulagro2

Йоханес Щойбер, регионален мениджър Продажби в PÖTTINGER

Плугове PÖTTINGER Servo T 6000 и Servo T 6000 ON-LAND

На щанда на Булагро машини беше показан полунавесен плуг SERVO Т 6000, модификация на познатия модел SERVO 6.50 с подобрения на рамата.

bulagro3

Новата версия на плуга предлага опция за работа в браздата, но също така той може да бъде изместен настрани, за да работи извън браздата. Причината за внедряването на тази иновация е, че тракторите стават все по-мощни и с по-големи гуми. Широката основна рама издърпва плуга с цел постигане на стабилност, без странично отклонение, има и допълнително опорно колело. Машината е налична във варио версия, с хидравлична настройка на работната ширина, както и със защита от камъни и препятствия.

Прикачна дискова брана Terradisc 6001 със сечка

Прикачната дискова брана Terradisc се предлага с предна сечка, която е нов елемент на машината. Използва се много успешно след жътва на слънчоглед, който е с големи, дебели стъбла. Те биват нарязвани с помощта на 48 броя дискове, като с помощта на хидравличен цилиндър може да се регулира работната дълбочина. Дисковете работят отлично при тежки почвени условия.

bulagro3

Прикачна дискова брана Terradisc с кутия за сеитба на междинни култури

Друга иновация е дисковата брана Terradisc – 6 метра, със семенна кутия за сеитба на междинни култури с обем на бункера 500 л. Междинните култури са много важни с цел осигуряване защита на почвата, за да се предотврати ерозията и да се прави зелено торене.

bulagro4

Благодарение на дозиращата система могат се да калибрират килограмите на хектар, семената се придвижват по тръбите и сеитбата става преди да мине задният ролер, който след това подравнява почвата. Това позволява безпроблемно поникване на покривните култури.

 EINBÖCK решения за механичен контрол на плевелите

„EINBÖCK е семейна компания, която произвежда машини за земеделие, с фокус върху технологии за механичен контрол на плевелите и минимални обработки. Към момента разширяваме нашите производствени мощности, като строим втора фабрика, която ще ни позволи в бъдеще да удвоим нашия капацитет. Новата фабрика ще разполага с последните технологии при производството на машини, а това ще повиши и качеството на продуктите“, заяви Мартин Вагнер, директор Продажби в EINBÖCK.

bulagro5

Мартин Вагнер, директор Продажби в EINBÖCK

Ротационен култиватор EINBÖCK ROTARYSTAR

EINBÖCK ROTARYSTAR е перфектната машина за аериране на почвата и за разбиране на почвената кора, даваща по-добър достъп на растенията до вода и азот от въздуха.

bulagro6
Благодарение на специалната форма на работните органи – тип звезда, машината много агресивно действа на плевелите и в същото време е нежна към културите. Секциите са с хидравличен контрол, с хидравличен цилиндър на всяка секция, което означава, че на всяка секция можем да упражним различен натиск в зависимост от състоянието на почвата и развитието на културите.

Универсален култиватор EINBÖCK TAIFUN

EINBÖCK TAIFUN е универсален култиватор, познат много добре в България. През пролетта отлично подготвя сеитбеното легло преди сеитба, но също така може да се ползва и веднага след жътва за обработка на полета с растителни остатъци. Ако работим след плуг, имаме много добра подравняваща дъска, след която първите два реда са с работни органи с ширина 53 мм, с разстояние между тях 15 см.

bulagro7
Те много добре проникват в почвата дори и при тежки условия. Следват втори и трети ред работни органи с ширина 20 см, които разрязват растителните остатъци и корени след жътва и изкореняват плевелите.

Следващата стъпка е подготовка на семенното легло и подравняване на почвата, затова имаме заравнители, събиращи растителните остатъци. Последната секция е заден валяк, който прави притискане на почвата. Зад него има зъбци, изнасящи плевелите на повърхността на почвата, за да могат те да изсъхнат. Понеже машината е голяма, тя разполага с гуми на транспортно шаси за придвижване, с 3 метра транспортна ширина.

Култиватор EINBÖCK AEROSTAR

bulagro8

EINBÖCK AEROSTAR е иглен култиватор с работна ширина 12 м, с 480 работни пружини, използва се за механичен контрол на плевелите не само в биофермите, но и в стопанства, които искат да намалят използването на ПРЗ. Най-важната част на машината са вибриращите работни органи, с контрол на натиска. С тази машина пръсканията могат да бъдат редуцирани. Благодарение на нея не само се контролират плевелите, но се оказва положителен ефект за аерацията на почвата и разбиването на буците. Подпомага културите да растат силни и здрави. Характеризира се с висока производителност, като може да работи със скорост до 8-12 км в час.

За повече информация относно предлаганите от Булагро Машини брандове, посетете уебсайта www.mashini.bulagro.bg

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.