1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Универсал НВГ вече представлява на пазара у нас холдинга EUROTECHNICS AGRI

Универсал НВГ вече представлява на пазара у нас холдинга EUROTECHNICS AGRI

Това са брандовете JEAN DE BRU, GOIZIN и SUIRE

Фирма Универсал НВГ обогати портфолиото си с продуктите на водещите френски производители на земеделска техника: JEAN DE BRU, GOIZIN и SUIRE. Те са обединени в холдинга EUROTECHNICS AGRI.  

 В изключително голямото разнообразие от земеделска техника най-много се отличават агресивните дискови брани и стърнищните продълбочители JEAN DE BRU, обръщателните плугове GOIZIN и специализираните за животновъдния сектор машини за рязане на бали, разхвърляне на слама за постеля и хранене със силаж и фураж SUIRE.

Навесните обръщателни плугове серия GOIZIN на френската компания са с хидравлична или болтова защита, с лесно регулиране на ъгъла на работните органи в зависимост от условията на почвата. Според желанието на клиента, работните органи могат да бъдат поръчани във вариант с лентови или с цели дъски, с механично или хидравлично регулиране на работния захват от 1.80 до 3.50 м и работни органи от 3+1 до 6+1 корпуса. С лесна механична настройка може да се промени положението на първия работен орган спрямо трактора. 

JEAN DE BRU е специализирана в проектирането и производството на почвообработваща техника. Изключителен интерес предизвикват триредовите СТЪРНИЩНИ ПРОДЪЛБОЧИТЕЛИ, модел NEOTILLER и MAXITILLER, комбинирани с подравняващи дискове и тежък RJB валяк. Така оборудвана, машината става универсална и може да бъде използвана както за повърхностна 5-сантиметрова  стърнищна обработка, така и за почвообработка в работна дълбочина до 35 см. Характеризират се с отлично представяне при работа в по-тежки почвени условия, с гаранция за агресивно и интензивно смесване на растителните остатъци. Работните органи са изградени от отделни модули, а подмяна на отделните елементи дава възможност за работа в различна дълбочина, с различна степен на интензивност и работна скорост. Стърнищните продълбочители се предлагат с работни ширини от 3 до 6 м. 

Навесните дискови брани модел PRODISK се предлагат в работни ширини от 3.00 м до 5.00 м, с назъбена форма на дисковете и диаметър 610 мм или 670 мм. Разстоянието между гредите е 110 см за по-интензивно смесване на почвата с растителните остатъци. Регулирането на работната дълбочина е механично или опционално хидравлично. След браната за отличното подравняване на терена се грижи тежък RJB валяк с диаметър на дисковите елементи 550 мм и разстояние между тях 125 мм, с чистачи, които не позволяват натрупване на маса при работа в по-влажно време. Големият ъгъл на агресия, тежката обща маса, размерът на дисковете и високата работна скорост до 10-15 км/ч осигуряват отлична почвоподготовка в дълбочина до 15-17 см и изключително висока производителност, с много нисък разход на гориво.

Прикачната дискова браната модел MEGADISK се състои от двуредово разположени наклонени двойни назъбени дискове с размери 670х6 мм и разстояние между тях 250 мм, в комбинация с тежък ролков валяк модел RJB. 

Моделът МEGALINER XM с X-образно подредени работни органи и вертикално прибиране на дисковете осигурява отлично качество на обработка на почвата. Предните дискови секции осигуряват непрекъсната обработка, а симетрично разположените задни дискови секции идеално препокриват предните, като предоставят идеален баланс на инвентара, гарантиращ удобна, бърза и качествена почвообработка.

Дисковата брана MEGALINER XM е с изключително стабилна конструкция благодарение на едногредовото шаси с размери 300х300х10 мм и странични масивна рамки.  

X-образните модели с хоризонтално прибиране на секциите MONOLINER XМ (с едногредово шаси) и MULTILINER XМ (с тригредово шаси) се отличават с идеално препокриване на предните и на задните секции. Симетрично разположените дискови секции предоставят идеален баланс и цялостна обработка при работа във всички видове почви. Контрол на работата се осъществява чрез гумите, разположени между двете секции или преди валяка. 

Моделите V-образни дискови брани се предлагат във фиксиран вариант и с хоризонтално прибиране на секциите, с едногредово или тригредово шаси на браната. Характеризират се с услилено захващане на секциите към браната, което гарантира здравина на конструкцията и изключителна издръжливост при работа в тежки условия. Асиметричното положение на предната и задната секция отлично разбиват почвата, с възможност за независима настройка ъгъла на навлизане на дисковете в почвата на всяка отделна секция. Опционалният електрически контрол на функциите на браната от кабината гарантират удобство и бърза почвообработка.

За отличното подравняване на терена след браните и продълбочителите се грижи тежкият ролков RJB заден валяк с диаметър 550 мм и натоварване от 240 кг на метър. Той е подходящ за всички видове почви и осигурява отлично разбиване на образуваните буци.  

В помощ на животновъдния сектор френската компания EUROTECHNICS разработва и произвежда техники за хранене и отглеждане на преживни животни в серията SUIRE. Това са раздробители на бали, машини за разхвърляне на слама и раздаване на фураж, за телескопични товарачи или трактори, в навесен и прикачен вариант.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.