1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Универсални решения за земеделието от Елтрак България

Универсални решения за земеделието от Елтрак България

Нови модели Caterpillar ще видят посетителите на пролетното издание на БАТА АГРО 2015

Елтрак България, представител на американския бранд Caterpillar, подготвя атрактивно представяне на първото пролетно издание на БАТА АГРО 2015 в Стара Загора. Нови модели има при всички машини, които предлагаме, каза в интервю за АGRO.BG търговският директор на Елтрак България Станимир Станев. „През последните години всички производители доста често сменят моделите на машините, с които работят, и това е наложено от нуждата да се покриват все по-строгите европейски изисквания за норми на отработените газове. Caterpillar е компания, която стриктно спазва всички тези разпоредби по отношение на екологичните норми в Европа. Това диктува и смяната на моделите, което вече става много по-често, отколкото преди няколко години. През 2015 г. почти всички машини, използвани в земеделието, ще бъдат с нови модели. Акцент на предстоящото изложение БАТА АГРО ще поставим върху комбинираните багер товарачи от новата F серия, както и върху компактните товарачи от новата М серия. Ще представим и малките товарачи от също новата М серия. При евентуален интерес могат да бъдат организирани и технически демонстрации при всеки един желаещ клиент.“

Елтрак България представя на българския пазар богата гама машини, подходящи и за земеделието, и за животновъдството. Телескопичните товарачи безспорно са хит сред зърнопроизводителите в България през последните 5 години, уточни още Станимир Станев. „Доказателство за това е постоянният ръст в продажбите. От произвежданите машини 4 модела Caterpillar са насочени единствено към сектор земеделие: CAT TH 337, CAT TH 407, CAT TH 336 и CAT TH 406 С. Те имат товароподемност от 3,3  до 3,7 т и височина на повдигане до 7,3 т, съобразени са изцяло с изискванията на земеделските производители. Могат да бъдат оборудвани с различни двигатели с мощност от 100, 124 и 142 к.с., според нуждите в стопанствата. Широко приложение намират и мини челните товарачи, компактните товарачи, колесните товарачи – нисък и среден клас. Всички модели колесни челни товарачи от настоящата К серия, както и от бъдещата М серия, могат да бъдат оборудвани с удължени рамена, с хидравличен бързосменник, с трета хидравлична линия, покриващи всички изисквания за приложение в земеделския сектор. За най-тежките условия в земеделието Caterpillar също има готов отговор и произвежда специален челен товарач, така наречения AG Handler, който се отличава от стандартните машини с оптимизирани хидравлична система и трансмисия, по-голям охлаждащ блок и възможност да се поставят гуми, използвани само при земеделските дейности. Ресурсът на тази машина при най-тежките условия покрива абсолютно всички очаквания на ползвателите й. Особено е подходяща за работа в животновъдството, производството на компост и все по-модерното производство на енергия от биомаса.

Всички машини стандартно могат да бъдат оборудвани със специализирани кофи с високо изсипване, ротационни кофи за силаж, с вилици и специализирани гребки за различни дейности. Това ги прави незаменим помощник в ежедневните им дейности на земеделските производители.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.