1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В новото издание на АГРОФОРУМ: Шансовете за млечните ферми втора и трета категория

В новото издание на АГРОФОРУМ: Шансовете за млечните ферми втора и трета категория

И още: как да постигнем голяма производителност при ниски разходи – мечтата на всеки фермер

И новото издание на АГРОФОРУМ пак ще напомним нещо важно за всички стопани с млечни ферми втора и трета категория: нали не забравяте, че до края на тази година е срокът да се преструктурирате и да минете в първа, за да произвеждате мляко по европейските изисквания. Не чакайте „по стара българска традиция” последния момент с надеждата, че за пореден път крайната дата ще бъде отложена. Сега е време да действате, още повече, че за целта ще получите и финансиране по Програмата за развитие на селските райони плюс държавна помощ, както и много изгоден кредит от ДФ „Земеделие”! Как може да стане това – гледайте предаването тази седмица, за да научите.

Това далеч не е единствената причина да не пропускате АГРОФОРУМ. Ще ви разкрием отново някои тънкости как да постигнете заветната мечта на всеки фермер – висока производителност и ниска себестойност, при това – без да правите компромис с качеството на продукцията. Изглежда невероятно! Но не и невъзможно. Както знаете, това може да стане, ако сте се въоръжили с модерна земеделска техника. На тази тема сме посветили един от репортажите в новото издание на предаването тази седмица.

Само техниката обаче не е достатъчна – с това са наясно всички, захванали се с рапица. Мнозина от тях със сигурност имат горчив опит от разпукването на шушулките й, което води до големи загуби. Има обаче решение и на този проблем! То е… Не, няма да го издаваме сега, ако искате да научите кое е – бъдете търпеливи и не забравяйте в часа на излъчване на предаването да превключите на точния канал. Защото освен полезната информация, със сигурност ще научите и куп интересни неща – например, как един трактор може да съчетава висока мощност и маневреност. Или какви са параметрите на супер нова за пазара ни сеялка, с която можете да сеете както есенни, така и пролетни култури.

Практично и удобно, нали? А какво да кажат дребните фермери и онези, за които земеделието е само хоби? Те също имат свои проблеми и неудобства – например, препаратите за растителна защита, които често се предлагат в големи разфасовки. А за малко стопанство това не само че е безсмислено, но и е излишен разход. Да не говорим, че всеки продукт си има и срок на годност. Повече практични съвети как да се снабдявате с препарати в малки опаковки ще ви дадем в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.