1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Valtra излиза на пазара с нов модел от серията Т

Valtra излиза на пазара с нов модел от серията Т

Той ще бъде представен за първи път на SIMA в Париж от 20 до 24 февруари 2011 г.

Новият модел на Valtra от серията Т за първи път беше показан в завода на компанията в Суолахти, Финландия, който беше посетен от дилъри на финландската марка и журналисти от цял свят. Поводът – 60-годишния юбилей на компанията, която е част от корпорацията AGCO.

По повод годишнината само през 2011 г. тракторите ще се предлагат, боядисани в специален юбилеен цвят – златистокафяв. Той краси и новия модел от 225 к.с. от серията Т със 7,4-литров двигател AGCO Sisu Power с технологията SCR, който консумира от 5 до 10% по-малко гориво.

Valtra прави нововъведения и в серията А, представяйки усъвършенствани модели от 88 и 101 к.с., които са с нови компактни 3,3-литрови трицилиндрови двигатели AGCO Sisu Power със система за впръскване Common Rail за оптимален разход на гориво. Тези модели ще се предлагат и с автоматична скоростна кутия. Подобрените кабина и волан и  електрохидравлично РТО са другите нововъведения в машините. 

Valtra предлага трактори в четири серии А, N, Т и S. Политиката на компанията е да подхожда индивидуално към всеки клиент, който може да получи трактор по поръчка, специално за него – с изписаното му име, и с предпочитан цвят измежду 12 различни разцветки. Всеки клиент избира и специфичното оборудване на трактора – двигател, трансмисия, хидравлика, кабина и много други опции. 

Valtra е част от голямото семейство на корпорацията AGCO, основана през 1990 г. в Дулут, Джорджия, САЩ. Тя предлага пълна гама от трактори, комбайни, земеделски инструменти, пръскачки, прикачно оборудване и оригинални резервни части за всички тях. Продуктите на AGCO се продават под световноизвестните марки Challenger®, Fendt®, Massey Ferguson® и Valtra®. Те са добре известни в над 140 страни в целия свят, където ги разпространяват над 3000 независими дилъри и дистрибутори. 

От края на 2010 г. машините на Valtra се предлагат у нас чрез фирма „Варекс”, която е официален дистрибутор и на марката Challenger за България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.