1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Valtra отпразнува своя 60-годишен юбилей

Valtra отпразнува своя 60-годишен юбилей

Празника споделиха дистрибутори на марката и журналисти от цял свят

60-годишен юбилей празнува през тази година световноизвестната компания Valtra. Макар и на тази достопочтена възраст, брандът, превърнал се в една от емблемите на Финландия, гледа на бъдещето с ентусиазъм и оптимизъм. Днес Valtra е водещ производител на трактори в скандинавските страни и втората най-популярна марка в Латинска Америка. Общо 21 000 машини са били произведени през миналата година в заводите във Финландия и Бразилия.

Вярна на скандинавската традиция, компанията акцентира на многофункционалността, ергономичността и безопасността на тракторите. Известни със своята надеждност, тракторите Valtra са конструирани индивидуално за всеки клиент и са издръжливи на суровите условия на работа – такива, каквито са във Финландия.
Valtra е част от голямото семейство на AGCO, а останалите брандове в корпорацията са Challenger®, Fendt® и Massey Ferguson®.

По случай 60-тата годишнина на Valtra, в края на януари тази година във Финландия се събра висшето ръководство на AGCO заедно с дилъри и журналисти от цял свят, за да отбележат подобаващо събитието. Българските официални дистрибутори на Valtra Иван Масларов и Елисавета Маркова от фирма „Варекс”, също присъстваха и връчиха специален подарък на изпълнителния директор на Valtra Яри Раутярви. 

На официална вечеря президентът на корпорацията AGCO Мартин Рихенхаген представи амбициите за развитието на бранда през 2011 г. – повишаване на продажбите и заемане на челни пазарни позиции.

Честването на юбилея беше отбелязано и с посещение на завода на компанията в Суолахти, където миналата година са били произведени 7277 трактора, като намеренията са броят им през 2011 г. да се увеличи.

Очаквайте видео от посещението в завода на Valtra...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.