1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Väderstad представя Tempo L 16-24 Central Fill

Väderstad представя Tempo L 16-24 Central Fill

Световната премиера на машината ще бъде на изложението Agritechnica през февруари 2022 г.

Väderstad, една от водещите компании в света за производство на машини за почвообработка и сеитба, представя новата сеялка Tempo L 16-24 Central Fill. Работейки едновременно със семена и тор, капацитетът на сеялката световен рекордьор се увеличава още повече.

Високоскоростната прецизна сеялка Väderstad Tempo L държи световния рекорд за сеитба със засети 502.05 хектара царевица за 24 часа, поставен в Унгария през 2017 г.

Väderstad Tempo

Сега семейството на Tempo L се разраства с представянето на новата сеялка Tempo L Central Fill с централен бункер за семена и тор, казва Матиас Ховнерт, старши вицепрезидент Продажби и Маркетинг, и добавя:

Central Fill означава, че вместо да пълни със семена всяка една изсяваща секция на сеялката, фермерът ще трябва само да напълни един голям централен бункер. След това сеялката Tempo ще се погрижи за дистрибутирането на семена и тор до всяка една изсяваща секция – всичко това с рекордна скорост на сеитба и прецизност.

Със Central Fill всеки фермер ще може да постигне дори повече по време на ежедневната си работа, увеличавайки още повече продуктивността и капацитета.

Новата сеялка Tempo L Central Dill ще бъде налична с 16 или 24 реда, което позволява междуредия от 450 до 762 мм, в зависимост от модела. За да покрие високите изисквания за производителност, машината е оборудвана с нов бункер, който побира 2 200 литра семена и 5 000 литра тор, общо 7200 литра.

Väderstad Tempo

Новият бункер на Tempo L Central Fill е оборудван с два вентилатора отпред, осигуряващи голям капацитет на дозиране, както на семена, така и на тор. Технологията зад системата Centrall Fill е много интуитивна. Няма дозиращ апарат за семената – вместо това всяка една изсяваща секция регулира броя на необходимите семена, за да захрани високо прецизната дозираща система PowerShoot, казва Матиас Ховнерт.

Новата сеялка Tempo L 16-24 с Central Fill ще направи своята премиера на международното търговско изложение Agritechnica през февруари 2022. Машината ще бъде налична в края на 2022.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.