1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Väderstad с премиери на предстоящото изложение Sima 2015 в Париж

Väderstad с премиери на предстоящото изложение Sima 2015 в Париж

Новостите бяха представени в Швеция пред европейската агропреса

Шведският производител на почвообработващи машини и сеялки Väderstad представи най-новите си машини пред европейската аграрна преса. Събитието се състоя в Швеция, в живописните села Väderstad и Vadstena, където любезните домакини от семейство Старк, собственици на компанията, заедно с част от екипа си, организирана впечатляваща презентация и провеждането, както и полева демонстрация на новите машини.

Кои са новостите? Компанията излиза с нови разработки за още по-ефективна и икономична работа на полето. Това са: новите сеялки Rapid 300-400, дисковите култиватори Carrier L и XL, новият култиватор Opus и сеялките Spirit Nordic.

Сеялките Rapid са с нов дизайн, модерен бункер, с подобрени гуми, още по-добра прецизност, с нова дискова брана в хидравлична и механична версия. Системата за контрол може да бъде ISOBUS или E-Control. Достъпът до машината и работата с нея са подобрени. Väderstad представя Carrier L с 51 см диаметър на дисковете и Carrier XL с 61 см диаметър на дисковете. Машините работят на дълбочина 425-825 cм. Tе се справят отлично с голямо количество растителни остатъци, като перфектно ги смесват с почвата.

Новите транспортни колелета ги правят гъвкави на полето. Транспортната ширина достига 3 метра, което е уникално за машини с работна ширина над 8 метра. Дисковете на двата вида машини могат да се разменят.

Opus е съвсем нов кулвиватор, който може да работи на дълбочина до 40 см. Може да се справи с голямо количество растителни остатъци, приспособим е към разнообразни условия. Моделите са с работни ширини 6 и 7 метра.

Сеялките Spirit Nordic, с 6 метра работна ширина, полагат семената и торовете с изключителна прецизност, като дълбочината може лесно да бъде променяна в зависимост от условията.

Домакините показаха на представителите на пресата здравината и надежността на машините с марка Väderstad с наблюдение на тестове в каменоломна, както и с атрактивна демонстрация на полето.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.