1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. X трактор около света – 12 души и 4 трактора McCormick завършиха своето австралийско приключение

X трактор около света – 12 души и 4 трактора McCormick завършиха своето австралийско приключение

Експедицията измина над 8500 километра

Първият X трактор около света – австралийско издание, приключи успешно. В продължение на 45 дена експедицията от трактори измина над 8500 километра през Австралия. Пътешествието започна в Мелбърн и завърши в Айърс Рок, като премина през щатите Виктория, Нов Южен Уелс, северните територии и Куинсланд. След първия австралийски етап пътешествието ще продължи по целия свят със следващи издания.

X трактор около света: 12 души, 4 трактора McCormick (три X7 и един X6), 3 подкрепящи превозни средства, средно изминато разстояние на ден от 200 км, 50% от маршрута – офроуд, максимална скорост 45 км/ч.

Експедицията е подкрепена от основните спонсори – BKT, CBM-MITA, Grammer, Hella, Petronas, Topcon и VGV. Всички се включиха активно в техническата подготовка на превозните средства и екипажа, както и Viar Valvole и банковата група BNP Paribas. Специално отбелязване заслужава австралийският вносител на трактори McCormick – Clark Equipment, за това, че осигури обслужващ персонал, средства и ресурси по време на цялото приключение.

От началото на септември инициативата X трактор и нейните мощни трактори McCormick поддържат връзка с посетителите в интернет и социалните мрежи: едно вълнуващо пътешествие из необятната и нежна красота на нашата планета, със специален акцент върху многото лица на селското стопанство, където екстремните условия често са част от ежедневието. Налице са перфектни компоненти за едно ново реалити ТВ шоу, което скоро ще бъде завършено от Identity. Шоуто ще се концентрира върху социалната отговорност на технологиите, използвани в сектора на селското стопанство. По този начин вниманието ще бъде насочено към опазването на околната среда, безопасността на операторите, качеството на производството на храни и устойчивостта.

За първи път Argo Tractors, 100% италианско предприятие и европейски лидер в областта на технологиите за селското стопанство, ще представи нов TV формат, за да отговори на глобалния потребителски интерес на публиката.

Насладете се на приключението и научете всичко за експедицията на: www.xtractor.tv.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.