1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Японска техника беше представена на старта на жътвата във Видинско

Японска техника беше представена на старта на жътвата във Видинско

Трактори и прикачен инвентар Кубота, гарантиращи качество и сигурност

С ритуал по зажънване официално беше даден старт на жътвената кампания по прибиране на пшеницата във Видинско. Ритуалът се състоя в обработваемите площи на един от големите земеделски производители в района на Брегово. Участие на празника взе и брандът Кубота. На полето бяха показани два модела трактори: М5091 – 95 к.с. с есенна сеялка Кубота, както и М135GX – 143 к.с.

jatva-kubota

Тракторите от серия М 5002 са представени от два модела с мощност - 95 к.с. и 114 к.с., подходящи за малки и средни по големина стопанства, като могат да се използват и като помощни трактори за извършване на някои от леките обработки: пръскане, окопаване на пролетни култури, както и за транспорт. Тъй като са доста маневрени и в комбинация със сателитни навигации, извършват много ефективно тези дейности и затова са предпочитани от доста земеделци.

М6 Utility е съвсем нова серия, която Кубота пусна на пазара, като замени добре познатата серия MGX. Моделите са отново пет, като мощността при тях е от 104 до 143 к.с. Тракторите от тази серия са подходящи за по-тежки обработки.

„Необходимо е да се инвестира в нова и съвременна техника, за да се увеличи производителността и конкурентоспособността“, подчерта търговският директор на Кубота България Мирослав Николов.

Един от големите земеделци в района на Видин, Жечко Андрейнски се похвали, че техниката, с която обезпечава стопанството си, е Кубота и е изключително доволен от нея.

jechko-andrejnski

Жечко Андрейнски, зърнопроизводител

През август месец очаква още един трактор от японския бранд да заработи в стопанството му.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.