1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Японски електрически трактор с мощност 26 к.с. – тих и абсолютно екологичен

Японски електрически трактор с мощност 26 к.с. – тих и абсолютно екологичен

На ЕЙМА 2022: Японско качество, иновации и нови продукти, представени пред международната публика от агросектора

Бляскавият оранжев щанд на Кубота привличаше като магнит фермери от цял свят, които посетиха изложението Ейма в Болоня от 9 до 13 ноември.

Както винаги, фокусът отново беше японско качество, иновации и нови продукти пред международната публика от агросектора. Като започнем от гамата трактори от сериите М, представени от моделите М7-173 – 170 к.с., М6-142 – 142 к.с. М6U-121 – 123 к.с., и М5112 – 115 к.с. които са надеждни, високопроизводителни и икономични. Моделите от сериите М6U и M5002 бяха оборудвани с автопилот Topcon. На щанда беше представен модел от новата серия специализирани трактори M5002N в комбинация със специализирана пръскачка Кубота. Бяха представени и два нови модела самоходни косачки с марката Кубота.

 

Следвайки тенденциите в агроиндустрията, Кубота разработи прототип на електрически трактор с мощност 26 к.с., който може да се ползва като комунална машина в градска среда, с нулеви вредни емисии. Машината е с капацитет на батерията 25 киловата, като се очаква в близко бъдеще да се предлага и на българския пазар, каза Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България.

 

„Новият електрически компактен трактор е първата машина по пътя ни към електрификацията. Тракторът е с хидростатична трансмисия, работи тихо, с ниски вибрации, с него може да се работи до 4 часа, а зареждането става много бързо. Тази машина ще бъде представена на няколко пазара в Европа през следващата година“, заяви Якоб Стиковски, продуктов мениджър в Кубота.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.