1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Йелте Вирсма е новият генерален секретар на СЕМА

Йелте Вирсма е новият генерален секретар на СЕМА

Той беше избран на годишното събрание на Асоциацията и ще наследи досегашния генерален секретар Жером Бандри

Нидерландецът Йелте Вирсма е новият генерален секретар на CEMA, Европейската асоциация, представляваща производителите на селскостопански машини. Той беше избран на годишното събрание на Асоциацията и ще наследи досегашния генерален секретар Жером Бандри.

Вирсма има 20-годишна успешна кариера в журналистиката, като през последните осем години е бил кореспондент за нидерландски медии по въпросите на Европейския съюз в Брюксел. Той е специализиран в селското стопанство, международните отношения и търговията.

След избирането си той изтъкна, че на бъдещия си пост ще търси диалога с европейските институции, за да постигне още по-добро сътрудничество между индустрията и политиката. По думите му усъвършенстваните земеделски машини и решения са ключови фактори за постигане на устойчиво земеделие и глобална продоволствена сигурност.

След преходен период Вирсма ще застъпи на поста си на 16 декември. Според президента на СЕМА Тиери Криер новият генерален секретар притежава задълбочени познания по европейските въпроси и политиката, широката мрежа от контакти в институциите на ЕС и комуникативни умения, които го правят изключително подходящ за позицията. Той има дългосрочна лична и професионална връзка със селското стопанство, както и отлично разбиране на свързаните селскостопански политики, технологии, обществени и екологични предизвикателства.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.