1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За 2014 г. ARGO Tractors пуска на пазара няколко обновени серии трактори Landini

За 2014 г. ARGO Tractors пуска на пазара няколко обновени серии трактори Landini

Оптиком ООД е изключителен представител на Landini за българския пазар

Италианската компания ARGO Tractors – производител на добре познатите в България трактори Landini, представи последните новости при машините си за 2014 г. на мащабен форум за журналисти в Аудитория Паганини в Парма, Италия. Представянето беше последвано и от световна среща на дилърите на бранда, в която взе участие и екип на Оптиком ООД – изключителен представител на Landini за българския пазар.

Гостите се запознаха отблизо с разположените пред залата модели Landini 5-110H, 5-110D High Clearance (с висок просвет), Landforce 125 (за пазари извън Европа), както и по-късно откритите с атрактивна церемония и танци на акробати нови трактори от сериите Landini 6 и 7, които бяха показани на изложението Агритехника в Германия през ноември.

През последната година ARGO Tractors прави сериозни инвестиции за подобряване на организацията на работа на всички нива в компанията (въведен е успешно KAIZEN проекта), допълнително повишаване на квалификацията на персонала и засилване на обратната връзка с клиента чрез дилърите по света. Компанията инвестира сериозно и в нови производствени технологии. Сериозен акцент се поставя и на маркетинговата политика на фирмата. Основният приоритет обаче остава обновяването, усъвършенстването и оптимизирането на тракторите Landini, за да отговорят на високите изисквания на земеделските производители. В подкрепа на това дойде и новината, че тракторите от новите серии 6 и 7 ще се предлагат на пазара вече с 2 години/2400 мтч фабрична гаранция.

За 2014 г. ARGO Tractors ще пусне на пазара няколко обновени серии трактори Landini.
В диапазона от 61 до 100 к.с. досегашните серии Alpine и Technofarm ще се обединят в новата серия 4, чиито трансмисии, изцяло нова просторна кабина и основни компоненти ще се произвеждат в заводите в гр. Фабрико, Лудзара и Сан Мартино ин Рио.

ARGO Tractors представи и обновената серия трактори Landini 5-H с по-икономични двигатели, нови опции за задвижването и обновен интериор и външен дизайн на кабината. При обновената серия е постигнат синтез и петте стари модела се заместват от четири нови с мощности от 85 к.с. до 113 к.с., с варианти TOP и TECHNO.

Тракторите са оборудвани с нови 4-цилиндрови дизелови двигатели PERKINS 854E-E34TA, които са с Dual Power. При новата серия трактори Landini 5-H земеделците ще могат да избират между трансмисия Techno, със сух съединител, 24 предни и 12 задни скорости и механично управление на навесния механизъм или с Power Shuttle трансмисия версия Top Dual Power с T-Tronic съединител в маслена баня (36/12 предавки). Системата Dual Power осигурява допълнителна мощност при изпълнение на определени операции.

Двигателят е с по-компактен обем от 3,4 л, но от фирмата производител посочват, че той осигурява по-добра мощност и по-голям въртящ момент. Максималният въртящ момент от 450 Nm при модела Landini 5-115H, 113 к.с., е с 9% повече от предишния двигател и се постига при по-ниски обороти. Задната хидравлична навесна система е с товароподемност 4750 кг. Има опция за добавяне и на интегриран преден навес и ВОМ.
Освеженият интериор на кабината на най-новата версия на Landini 5-H е с леки светли декоративни материали, нова седалка с пневматично окачване и по-лесни за управление хидравлични лостове.

Новост от ARGO Tractors са и тракторите от серия Landini 6. Серията включва три модела – с мощност от 143 к.с. до 175 к.с. Тракторите са оборудани с 4-цилиндрови двигатели с работен обем 4500 см³ и горивна система Common Rail и покриват еконормите за отделяни емисии Tier 4 Interim. Roboshift трансмисията (съвместна разработка с SDF) на Landini серия 6 е с 4-степенна PowerShift скоростна кутия с 24 предни/24 задни скорости – тип Powershuttle.

Новост е 100% независимото блокиране на предния диференциал. Също както и при по-големите трактори от 7 серия, Landini 6 имат електронно управление на задния навес и товароподемност 9300 кг, както и нова луксозна кабина. Версията Landini 6C ще наследи досегашната серия Powermondial, но с нови двигатели, кабини и ред други подобрения.

Новата 7-ма серия трактори Landini е лидер в иновациите, категорични са от компанията. Това е най-голямата засега серия на Landini, която ще се предлага в три модела трактори с мощности 175 к.с., 190 к.с. и 215 к.с. Те се задвижват от нови 24-клапанови, 6-цилиндрови Turbo Tier4i двигатели с горивна система Common Rail. Oборудвани са и със системата Dual Power, която осигурява допълнителна мощност на ВОМ-а при необходимост. Двигателите на Landini 7-ма серия отговарят на екоизискванията Tier 4 Interim чрез системата за Селективна каталитична редукция (SCR).

Роботизираната трансмисия (Roboshift transmission) на Landini 7 с 24 скорости в шест диапазона Powershift, разработена съвместно с SDF, се контролира по електронен път чрез бутони, разположени на мултифункционален подлакътник. Тя включва функцията Autoshift, която гарантира по-лесна работа на полето или при транспорт. Хидравличната система включва съвременни функции за висока ефективност и максимална надеждност при работа. Тя е оборудвана с помпа с променлив обем, която осигурява дебит от 123 л/мин, за да работят всички хидравлични функции на трактора.

Електронно-управляваният заден навес на тракторите Landini 7 осигурява максимална товароподемност от 9 300 кг, както и прецизен контрол на прикачния инвентар. Изцяло нова е и кабината на 7-ма серия. Lounge Cab е истински хай-тек салон, посочват от ARGO Tractors. Проектирана да предложи на оператора функционална и ергономична среда с логически подредени функции за управление, кабината осигурява максимален комфорт и лекота при работа на оператора.

С интерес се очаква до няколко месеца представянето на серията Landini 8, която ще включва модели до 280 к.с., роботизирани трансмисии, тегло над 9000 кг и 50 км/ч пътна скорост на движение.

През втория ден на Дилърската конференция гостите посетиха заводите на ARGO Tractors в Сан Мартино ин Рио (производство на тракторите до 100 к.с., кабини и отдел резервни части) и Фабрико, където сами се убедиха в подобрената организация на труда, огромните инвестиции за развой и подобряване на качеството на продуктите. След обяд дилъри и журналисти имаха възможност да тестват новите трактори на Landini в работа на полето с разнообразен прикачен инвентар. Атракцията на събитието беше участието на трактора Landini с водач Елвио Морети – шампион на Италия в атрактивното състезание Tractor Pulling (теглене с трактори). 

Вижте видео...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.