1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За първи път бяха връчени награди за „Принос в механизацията на земеделието”

За първи път бяха връчени награди за „Принос в механизацията на земеделието”

Идеята е на вестник „Земеделска техника“ в партньорство със ССА и аграрни университети

На официална церемония бяха връчени награди за „Принос в механизацията на земеделието”. Отличия получиха производители и вносители на агротехника, както и земеделски стопанства. Идеята за реализирането на конкурса е на вестник „Земеделска техника“ с главен редактор доц. Милка Бобева, на Селскостопанската академия, Контролно-техническата инспекция, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив. Всеки един от учредителите има дълга история, свързана с механизацията на земеделието и активно участва в нейното развитие. Комисия с представители на организаторите на конкурса е оценявала предложенията на около 100 участници.

На официална церемония бяха раздадени следните отличия в три направления:

Наградата за „Български производител на земеделска техника” – на първо място е фирма Перла, на второ – фирма Раломекс, на трето – Агротехника 97.

В раздел „Иновации” – за вносители на земеделска техника награди получиха следните фирми в категория „Енергетични машини”Златекс и Тайтън Машинъри България си поделиха първото място, Варекс се класира на второ място и Оптиком – на трето. В категория „Самоходни прибиращи машини” челна позиция заеха ИНТЕРАГРИ България и Варекс, второ място беше за Рапид, а трето – за Мегатрон. В категория „Работни машини” Мегатрон и Оптиком заеха челна позиция, последвани от Златекс и ИНТЕРАГРИ България. В категория „Механизация в земеделското производство” – за малки, средни и големи стопанства награди получиха земеделски производители.

Визията е този конкурс да поддържа живо знанието за историята, да отчита настоящите успехи на заетите в отрасъла и да представя технологиите на бъдещето пред българския земеделски производител. Посланието на организаторите е, че „Без машини няма земеделие”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.