1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За сезон 2014 компанията DEUTZ-FAHR ще представи нова серия зърнокомбайни

За сезон 2014 компанията DEUTZ-FAHR ще представи нова серия зърнокомбайни

Стилът на новите машини е напълно обновен в духа на последните модели трактори

За сезон 2014 компанията DEUTZ-FAHR ще представи нова серия зърнокомбайни. Серията C9000 с новите си технически иновации е проектирана така, че да достигне нови висоти на ефикасност и комфорт за операторите. Стилът на новите машини е напълно обновен в духа на последните модели трактори на DEUTZ-FAHR и е създаден съвместно с дизайнерското студио Giugiaro Design.

Новата серия се състои от четири модела: C9205 TS и C9206 TS с 5 и 6 сламотръса, както и C9205 TSB и C9206 TSB, предназначени за работа по наклонени терени със система за компенсация на наклона Balance (20% страничен и 6% надлъжен наклон). Комбайните за работа по наклонени терени са също така оборудвани с нова регулируема задна ос и система за теглене 4х4, и с доказалата своите качества изключителна система за предпазване от подхлъзване Anti-Skid за максимална производителност при работа върху всякакви почви.

  df_c9000_work_2_1_448

Зърнокомбайните C9205 и C9206 притежават двигатели DEUTZ (7,8-литрови двигатели TCD L6, отговарящи на стандарта за емисии T4i) с мощност съответно 334 к.с. и 395 к.с. за оптимална ефективност пир работа в полски условия. Разходът им на гориво е един от най-ниските за тази категория мощност, като това се дължи на вградената им система за селективна каталитична редукция (СКР) и модерния технически дизайн на машините, който по невероятен начин използва трансмисии, разположени от всички страни на двигателя.

Всички модели са оборудвани с високопроизводителни режещи греди, които понастоящем се предлагат във вариант с дължина 9 метра. Монолитната конструкция, балансиращото устройство Autocontrol и режещата система Schumacher Easy Cut II гарантират безопасна и ефикасна работа при всякакви условия с равномерно косене и минимално износване.

df_c9000_1_448


В допълнение към новата, усъвършенствана вършачна система Maxi-Crop и невероятния свод с регулируеми секции, инженерите на Deutz-Fahr обновиха дизайна на хидравличната инверсионна система на канала, по който преминава растителната маса и захранващата система Extra Feeding (както и на някои други устройства).

Специалната нова електрохидравлична система за управление на лагерите на хедера е само една от новаторските разработки на този тип комбайни, която обезпечава непрекъснато и равномерно подаване на растителната маса към вършачната система.

Отделянето на зърната от стъблата и производителността им са оптимизирани с помощта на системата Maxi-Crop и дългите сламотръси. За очистването на житните растения и запазването на целостта им отговаря друг набор от изключителни системи от DEUTZ-FAHR с доказано качество, в това число зърненото сито с двуходови подвижни секции, турбовентилаторът, широките сита и уловителната система DGR (Double Grain Return), разположена от всички страни на машината.

Част от новия дизайн е и шофьорската кабина с голяма видимост, снабдена с внушителен брой светлини и огледала с двойни отражатели и електронно регулиране. Меките и уютни шофьорска и пътническа седалки са с вграден термо охладител с вместимост 21 литра за максимален комфорт и удобство през дългите работни дни. Меките покривала против събиране на прах отговарят на нуждите на най-взискателните оператори. Воланът и кормилната колона са също така с напълно обновен дизайн и в резултат предлагат оптимална ергономичност и безопасно шофиране в полеви условия и по пътни настилки.

Зърнокомбайните от серия C9000 притежават също така ефикасни и удобни за ежедневна поддръжка придобивки с лесен и бърз достъп до двигателя, трансмисиите и други ключови участъци.

В заключение, всички детайли на новите зърнокомбайни на DEUTZ-FAHR са проектирани за трайна експлоатация при всякакъв вид терени. Избирайки серия C9000 Вие избирате машина, на която можете да разчитате, в която всички функционалности са конструирани за оптимална ефективност и производителност.

Информация за SAME DEUTZ-FAHR

Компания SAME DEUTZ-FAHR, чийто централен офис се намира в Тревильо (Бергамо), Италия, е сред водещите производители на трактори, комбайни, селскостопанска техника и двигатели. Продуктите ѝ се предлагат с търговските марки DEUTZ-FAHR, SAME, Lamborghini Trattori, Hürlimann, Grégoire и Lamborghini Green Pro. Мощността на тракторите, които компанията произвежда, варира в диапазона от 23 до 270 к.с., а тази на комбайните – от 100 до 395 к.с.

В световен мащаб SAME DEUTZ-FAHR притежава седем производствени завода, 12 търговски клона, три съвместни предприятия и търговски споразумения, 141 вносители, над 3000 търговски представители и над 3100 служители. През 2012 г. Групата съобщи за годишен приход в размер на 1,188 млн. евро при нетен доход 6,1%.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.