1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. За тези, които са родени да бъдат фермери

За тези, които са родени да бъдат фермери

В онлайн събитие Massey Ferguson направи виртуална премиера на 7 нови интелигентни машини и цифрови услуги

Онлайн събитие, което представи редица премиери в агроиндустрията, се превърна в празник на фермерството заедно с тези, които са родени да правят земеделие – фермери, предприемачи, дилъри, служители и журналисти. С тези думи Тиери Лот, вицепрезидент и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток, директно от поле във Франция откри Born to Farm - виртуална разходка в иновативния свят на компанията.

„Това е много специален ден за Massey Ferguson, защото ние представяме новите умни машини и дигитални услуги за тези, които са родени да правят земеделие. Massey Ferguson винаги е била семейна компания, запалена да помага на други семейни предприемачи, сред които са фермерите и дилърите на селскостопанска техника по света“, каза Тиери Лот.

„Massey Ferguson е глобален бранд с история, датираща от повече от 170 години и с клиенти от 170 страни по света.

Екипът ни се състои от повече от 12 000 души. Massey Ferguson работи в синхрон с дългосрочните тенденции и изисквания в индустрията като Земеделие 4.0, Европейската Зелена сделка и Устойчивостта, посочи Франческо Мyро, вицепрезидент на Massey Ferguson.

ПРЕМИЕРИТЕ ОТ MASSEY FERGUSON

Новата серия MF TH телескопични товарачи

След 25-годишен опит в конструирането на земеделски телескопични товарачи Massey Ferguson представя новата серия MF TH. Шестте модела са последно поколение машини, проектирани да се справят с лекота с всяка една работна задача. Значителните подобрения на хидростатичната трансмисия, които включват нов режим на работа, гарантират, че серията MF TH работи много по-гладко и ефикасно, за да улесни работата и да увеличи производителността на земеделските производители. Мощната хидравлика с голям поток, оборудвана с пропорционално управление, осигурява оптимална точност и производителност при работа с различни материали.

Освен нова седалка, има и нов джойстик, който предлага безпроблемно управление на хидравликата и трансмисията, докато новият цветен дисплей предоставя набор от оперативна информация. Допълнителната автоматизация за окачването на стрелата, ръчната спирачка, настройката на височината на стрелата и третата хидравлична функция допълнително улесняват работата.

Всички модели се задвижват от усъвършенствани 4-цилиндрови двигатели от етап V, като мощността се увеличава до 135 к.с. при моделите: MF TH 6534, MF TH 7038 и MF TH 8043, като същевременно остава на 100 к.с. за останалите модели. Спецификациите на товароподемността и височината остават непроменени.

MF 4700 M и MF 5700 M

Тракторите от М серията - MF 4700 M и MF 5700 M с мощност от 82 до 135 к.с., са опростени, практични и ефективни машини. Серията MF 1700 M с мощност от 35 до 67 к.с. предлага перфектния компактен трактор за комунални услуги и малки ферми – включва 5 модела с широк набор от спецификации. двигателите са Стейдж 5, трансмисията е механична или хидростатична. MF 1765 M е новото попълнение в гамата.

Новите трактори MF 6S, 7S и 8S

Новата серия MF 6S разширява „новата ера“ на подобрено потребителско изживяване, свързаност и интелигентно земеделие до сектора от 135 до 180 к.с. Освен че следват новия, модерен нео-ретро семеен стил, тези нови трактори въвеждат и значително по-високи нива на комфорт и контрол. Новият MF 6S е компактен, лек, лесно управляем и универсален 4-цилиндров трактор от 135 до 200 к.с. Всички модели са оборудвани с управление на мощността на двигателя (EPM), осигуряващо между 15 или 20 к.с. допълнителна мощност, до 200 к.с.

Компактни и мощни, тези маневрени трактори са върхови и универсални. Предлагайки изключителна производителност за техния размер, те са леки, но изключително здрави и предлагат най-доброто в класа съотношение мощност/ тегло, заедно с високите брутни тегла на превозните средства и брутните комбинирани тегла. Най-добрият избор за всички модели на Dyna-VT Super Eco безстепенна трансмисия, с нов автоматичен режим или 24 x 24 Dyna-6 Super-Eco, полу-превключване с AutoDrive. Радиусът на завиване от 4,75 м. предлага максимална маневреност.

Новият MF 7S е стабилен, мощен, прецизен и надежден трактор с 6-цилиндров двигател от 155 до 220 к.с. Проектирани за професионални, проницателни потребители, тези нови трактори са стандартно оборудвани с високи спецификации и се предлагат с избор от трансмисии, комфорт в кабината, технологии за автоматизация и управление, подходящи за всички бизнеси и приложения.

Със своята комбинация от сила, пъргавина, автоматизация и технология за подобряване на производителността, серията MF 7S осигурява производителността, необходима за съвременните селскостопански операции. И за да помогнат на операторите да поддържат това представяне в продължение на дълги часове, по-хладната, удобна и тиха кабина е оборудвана с нови и лесни за използване, удобни контроли.

Новият MF 8S – обявен за трактор на 2021 г., вече ще достигне 305 к.с. с добавянето на новата трансмисия Dyna-VT. С пускането на MF 8S.285 и MF 8S.305 серията MF 8S вече включва набор от шест модела, с максимални мощности от 205 к.с. до 305 к.с. и управление на мощността на двигателя (EPM), повишаващо мощността до 20 к.с. (в зависимост от модела). В линията от 270 до 305 к.с. Massey Ferguson вече предлага избор от 7,4-литров двигател и 3,05-метрово междуосие на тракторите MF 8S или 8,4-литров двигател с 3,10-метрово междуосие на тракторите MF 8700 S - всичко това с опцията на Dyna-VT предаване.

От 2019 г. до края на тази година 90% от цялата ни пълна гама продукти ще бъде подновена, обяви Тиери Лот.

И най-новите дигитални решения от Massey Ferguson:

MF Connect Telemetry

MF Connect Telemetry е система за прогнозиране, която прави земеделието много удобно и ефективно, като увеличава максимално времето за работа. MF Connect безпроблемно прехвърля машинните данни през защитен облак към настолния офис на фермата или приложението за мобилен телефон, за да може фермерът да знае

местоположението на машината, разхода на гориво, необходимостта от зареждане с гориво, условията на машината. Това подпомага процеса на планиране на вземане на решения.

Нови пакети за прецизно земеделие и цифрови технологии, поддържащи устойчиви практики

Massey Ferguson с гордост представя новите си прагматични решения за прецизно земеделие, като MF Guide, Section и Variable Rate Control, с лесните за настройка линии или пътеки и редактиране на карти, всички те са част от новия Datatronic 5 и Терминали Fieldstar 5 благодарение на един нов лесен за използване интерфейс.

Това естествено ще намали припокриванията с между 3% и 10%, което означава: по-малък разход на горивото, намалено време и вложени ресурси, по-ниска умора - като същевременно се фокусира върху това, което наистина има значение по време на полевите операции. Полевите тестове от бъдещата ферма на AGCO в Швейцария показаха годишна икономия от приблизително 5000 евро с използването на напълно уточнен пакет с насоки и контрол на секциите за приложения като засяване, обработка на почвата, разпръскване на торове, грижи за културите и прибиране на реколтата.

MF Task Doc улеснява документирането на устойчиви практики във фермите и обмена на данни

С Task Doc Pro всички работни данни се предават безжично, по въздуха, напред-назад от машината до системата FMIS на фермата и до доверени партньори на фермери чрез защитения облак Agrirouter. Това позволява управлението на много марки, като същевременно осигурява на фермерите достъп в подходящия момент до предпочитани партньори, като агронома, което позволява вземането на решения въз основа на данни за подобряване на ефективността и добивите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.