1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Започва изложението за земеделска техника в Хановер

Започва изложението за земеделска техника в Хановер

Над 2800 фирми от 53 държави представят най-новите си разработки

Водещото изложение за аграрна техника започва тази неделя в германския град Хановер. Над 2800 фирми от 53 държави представят най-новите си разработки под мотото "Глобално селско стопанство – местна отговорност".

Тази година изложението има рекордно високо чуждестранно присъствие -  1750 фирми. Най-много са италианските компании – 370. Следват Китай със 163, Холандия със 113 и Турция със 112 фирми. Повече от 20 държави ще показват продукцията си на общи щандове, като за пръв път за участие са се записали предприятия от Индия, Беларус и руския регион Алтай.

"С толкова много участници от цял свят ние показваме глобалната свързаност на селското стопанство, както и значението му за икономиката в съответните държави", се казва в каталога, отпечатан от организаторите. Те очакват над 400 хиляди посетители, от които една четвърт от чужбина.

На фокус при тазгодишното издание са технически решения за най-наболелите въпроси в сектора, дискутирани и от обществеността. Това са опазването на климата, биоразнообразието, устойчивото земеделие и осигуряването на прехраната за световното население.

Цяла палата е резервирана за млади компании, представящи иновации в електрониката – устройства за триизмерен печат, специализирани компютърни програми, анализ на изображения, облачни услуги, заснемане от въздуха, онлайн-търговия, роботика и т.н.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.