Златен медал за SULKY на изложението Агритехника 2015

Наградата е за проекта „Управление на торенето в реално време през интернет“

Комисията за иновации на немската организация за селско стопанство Deutsche Landwirtschaftsgesellschaft – DLG присъди златен медал на SULKY за проекта „Connected Nutrient Management“ – Управление на торенето в реално време през интернет. Френският производител е пионер в новите технологии за тороразпръскване и за пореден път доказва капацитета си да внедрява иновативни решения за високопрецизно и щадящо природата наторяване.

Проектът, спечелил златен медал, е осъществен със съдействието на John Deere и други три компании (Landdata Eurosoft, Vista и Rauch). Иновацията позволява управление на торенето на земеделските култури във всяка точка на света благодарение на интернет и комуникацията между тороразпръскващата машина и софтуера.

SULKY дава възможност на потребителя на тороразпръскваща машина, снабдена с ISOBUS, да се свърже посредством интернет с базата данни на SULKY Fertitest и да експортира настройките на машината си към платформата «myjohndeere.com».

След това специфичните за конкретен вид тор параметри могат да се прехвърлят към кабината на трактора на дисплея John Deere GS 2630 посредством вграден модем. Тороразпръскващата машина получава автоматично всички необходими настройки, а операторът просто трябва да започне да тори.
Главната задача на устройството е да установи чрез интернет непрекъсната информационна връзка от Центъра за развитие на SULKY, който поддържа базата от данни FERTITEST, към полето.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.