1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Екоактивисти превзеха ферма в Австрия

Екоактивисти превзеха ферма в Австрия

Със своята акция те протестират срещу бетонните скари на пода на свинефермата

Голяма свинеферма край град Санкт Пьолтен в Австрия беше атакувана и превзета от екоактивисти. Те настояват за по-добри условия за животните.
 
Рано сутринта природозащитниците се качиха на покрива на халето, където закачиха голям плакат, на който пише "Слама вместо бетон". Със своята акция те протестират срещу бетонните скари на пода на свинефермата и обвиняват собственика, че държи животните си при "ужасни" и нехуманни условия. Затова активистите призоваха австрийското правителство да забрани бетонните настилки в свиневъдството, да задължи стопаните да насипват слама, както и да осигуряват повече пространство за животните.
 
Те обвиняват и Австрийската организация за маркетинг на аграрни продукти, която е под шапката на земеделското министерство, че не само толерира подобни условия, но и дава субсидии за изграждането на обори с бетонни скари.
 
От организацията отрекоха обвиненията и заявиха, че още през миналата година въпросната ферма е контролирана и са били регистрирани сериозни нарушения. В резултат продукцията на стопанството е било извадено от списъка с доставчици, носещи етикета на организацията за добро качество. Въпреки това стопанинът не е предприел необходимите мерки, изтъкват от организацията.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.