1. Начало
  2. Новини
  3. Животновъдство
  4. Фермер ще мине 650 мили с каруца в памет на брат си

Фермер ще мине 650 мили с каруца в памет на брат си

Джейми получава все по-голяма подкрепа от колеги фермери

650 имперски мили ще пропътува британски фермер с каруца, теглена от два коня. Целта – да събере средства за благотворителна организация, помагала на брат му в продължение на 14 години.
Пътешествието на Джейми Алкок започна преди броени дни от неговата ферма в Глостършър в югозападна Англия и ще го отведе до град Елгин в североизточна Шотландия, на малко над 1040 километра разстояние.
 
Междувременно каруцата му, теглена от конете Мили и Уилям, е изминала първите 100 мили, като по пътя си Джейми получава все по-голяма подкрепа от колеги фермери и местни бизнесмени. Най-голямата помощ господин Алкок получава от своята съпруга Кейти, която се грижи за безопасността на пътуването и намира подходящ подслон за пренощуване.
Инициативата е в памет на брата на Джейми, Кристофър Алкок, който е бил полицай в Елгин. През август 2003 година, по време на дежурство, Кристофър катастрофира със служебната кола и изпада в кома, продължила 14 години. Така и не идва в съзнание и през 2017-та умира.
 
През цялото време за него се грижат членовете на Федерацията на полицаите в Шотландия, които помагат и на съпругата и детето му. Затова сега Джейми тръгва на път, а целта му е да събере минимум 15 000 лири, с които да подкрепи Федерацията на полицаите, както и благотворителната организация, грижеща се за близките на загинали в изпълнение на служебния си дълг пожарникари. 
 
В Глостършър Джейми отглежда студенокръвни коне от породата Шайър, използвани за теглене на тежки товари. От тази порода са и Мили и Уилям, за които стопанинът казва, че са най-подходящите за дългия път.  
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.